breaking news Νέο

Ο Δήμος Νάουσας προχωρά στη δημιουργία της «Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλη»

Ο Δήμος Νάουσας προχωρά στη δημιουργία της «Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλη»

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού δημιουργεί τη «Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλη», μία πρωτοβουλία συγκέντρωσης βιβλίων, μελετών και ερευνών,  που αφορούν στον μέγιστο των φιλοσόφων και το έργο του.

Ο Αριστοτέλης είναι ο πρώτος που είχε συγκροτήσει οργανωμένη προσωπική βιβλιοθήκη με σημερινούς όρους  (ΙΓ’ βιβλίο των Γεωγραφικών, Στράβων).

Σημειολογικά, στο πλαίσιο εμπλουτισμού της εργογραφίας του, ο Δήμος Η.Π. Νάουσας προέβη στην προμήθεια των πρώτων βιβλίων (περίπου 60 σε αριθμό) με έργα του Αριστοτέλη των εκδόσεων LOEB και OXFORD, τα οποία προς το παρόν θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κτίριο «Βέτλανς» του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς».

Έχοντας ως  κύριο στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Σχολής Αριστοτέλους σε χώρο εκπαίδευσης και πολιτισμού, έχει συσταθεί ομάδα έργου με στόχο τη δημιουργία τόπου μελέτης και έρευνας, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο Νυμφαίο της Μίεζας, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη  σημερινή πόλη της Νάουσας, ο φιλόσοφος Αριστοτέλης συνδέθηκε, μέσα από τη σχέση δασκάλου-μαθητή, με το Μέγα Αλέξανδρο.

Εκεί, όπου σήμερα, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Σχολής Αριστοτέλους, ο μέγιστος των φιλοσόφων δίδαξε στο νεαρό Αλέξανδρο την Ηθική και Πολιτική, τη φιλοσοφία, την τέχνη της στρατηγικής, καθώς και άλλες επιστήμες και δεξιότητες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής