breaking news Νέο

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Τραγικές; ελλείψεις στα Νοσοκομεία

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Τραγικές; ελλείψεις στα Νοσοκομεία

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας από την έναρξη της πανδημίας με κάθε δυνατό τρόπο τόνισε τις τεράστιες ελλείψεις στις τοπικές μονάδες υγείας, ζήτησε την πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό τους, τη δημιουργία ΜΕΘ – ΜΑΦ, πνευμονολόγους και εντατικολόγους.

Οι τραγικοί θάνατοι τόσων ανθρώπων, ανάμεσα τους και 37χρονη επικουρική (!) εργαζόμενη του νοσοκομείου μας έχουν ηθικό αυτουργό. Είναι όλοι αυτοί που άφησαν νοσοκομεία και εργαζομένους χωρίς όπλα να δίνουν μια άνιση μάχη, χωρίς τις κατάλληλες ειδικότητες γιατρών, χωρίς επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό, χωρίς κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Είναι όλοι αυτοί που επιτρέπουν να στοιβάζονται οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι όλοι αυτοί που κουνάνε επιδειχτικά το δάχτυλο στο λαό, ότι δεν κάνει αρκετές θυσίες.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε, δεν είχε χρόνο, δεν το φανταζόταν κλπ. Με την πρώτη καραντίνα ο λαός έδωσε χρόνο, έγκαιρα χτυπήσαμε την καμπάνα για τις ελλείψεις. Με την αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων στις μονάδες υγείας δεν θα πάμε μακριά…

Η οργή, ο φόβος, η ανασφάλεια φουντώνουν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο! Είναι επικίνδυνοι, παίζουν με τις ζωές μας!

 

Ζητούμε τώρα:

  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις στο νοσοκομείο, να έρθουν τώρα πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι, παθολόγοι, καρδιολόγοι κλπ. Το ΙΚΑ να λειτουργεί με γιατρούς πρωί – απόγευμα με τα εργαστήρια του, να επιταχθούν τώρα γιατροί, κλινικές και εξεταστικά κέντρα στο νομό.
  • Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά, να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, να αποφευχθούν μετακινήσεις, να δίνονται οδηγίες καραντίνας, αν χρειαστεί κλπ.
  • Να δημιουργηθεί τώρα ΜΕΘ – ΜΑΦ με όλο το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό.
  • Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι ορισμένου χρόνου εργαζόμενοι στην υγεία (επικουρικοί, ΟΑΕΔίτες, ιδιωτικού δικαίου κλπ).
  • Με ευθύνη το ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, οι γιατροί εργασίας να προστατέψουν τους εργαζόμενους, όπως και οι υπεύθυνοι τεχνικοί ασφάλειας των επιχειρήσεων. Να γίνονται συχνοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και από την Τεχνική Επιθεώρηση Υγιεινής και Ασφάλειας.

 

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία. Καλούμε φορείς και σωματεία στην περιοχή μας να πάρουν θέση, να παλέψουν με κάθε δυνατό τρόπο ενάντια στις τραγικές ελλείψεις.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής