breaking news Νέο

Αθηνά Χατζηαθανασίου στο Ράδιο Αιχμή-102,8 : «Ανυπομονούμε να γυρίσουμε στο Θέατρο»

Αθηνά Χατζηαθανασίου στο Ράδιο Αιχμή-102,8 : «Ανυπομονούμε να γυρίσουμε στο Θέατρο»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 (στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα) παραχώρησε τη Δευτέρα 7/12 η Ημαθιώτισσα ηθοποιός Αθηνά Χατζηαθανασίου.

Απαντώντας στο πώς περνά το χρόνο της ως καλλιτέχνης- εν μέσω- πανδημίας, σημείωσε ότι «στην πρώτη φάση του λοκντάουν τα πράγματα ήταν πιο δημιουργικά, ενώ υπήρχε και η σχετική ξεκούραση από το φόρτο της δουλειάς. Τώρα όμως στο δεύτερο, υπάρχει το αίσθημα της κόπωσης και το άγχος-ανησυχία για το αύριο». Και συμπλήρωσε με νόημα : «Ανυπομονούμε εμείς οι ηθοποιοί να γυρίσουμε στο Θέατρο».

Αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Θέατρο, τόνισε : «Τα Θέατρα ήταν τα πρώτα που έκλεισαν, ενώ τα καφέ-εστίαση τελευταία. Όμως τα Θέατρα δεν είναι …ξέφρενη διασκέδαση. Το Θέατρο ήταν η πιο ασφαλής μορφή διασκέδασης και όμως έκλεισε, όπως και άλλοι πνευματικοί τομείς, πχ οι Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι καλλιτέχνες-ηθοποιοί, τόνισε ότι «ο ΣΕΗ μοιράζει πλέον φαγητό σε ηθοποιούς με τη βοήθεια εθελοντών» και πως οι περισσότεροι ηθοποιοί ζουν εξαιρετικά δύσκολες ημέρες. «Ο κλάδος είχε αρκετά προβλήματα πριν, οι καλλιτέχνες συχνά δούλευαν με πρόβες απλήρωτες, χωρίς συμβάσεις, υπήρχε μία γενικότερη ανασφάλεια, μιας και έψαχναν δύο φορές το χρόνο για εργασία στις θεατρικές παραγωγές. Σήμερα όμως στην πλειοψηφία τους είναι πλέον απροστάτευτοι. Οι όποιες «καβάντζες» υπήρχαν σε λίγους, έχουν πλέον εξαντληθεί»

Σε σχέση με τη δική της θεατρική δράση αναφέρθηκε στην εργασία της στο «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ» και τη συνεργασία που υπήρχε με ενήλικες (που σταμάτησαν) και με ανήλικους- σχολεία. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η δράση αυτή θα συνεχιστεί με Live streαming  το επόμενο διάστημα, αν και, όπως παραδέχτηκε, «είναι κάτι καινούριο, που όμως δεν συγκρίνεται με το ζωντανό Θέατρο. Άλλωστε η επαφή ιδιαίτερα με τα παιδιά με γεμίζει ενέργεια και αισιοδοξία».

Άσκησε κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε στήριξη στο Θέατρο και στους ηθοποιούς», ενώ «το Μητρώο Καλλιτεχνών είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν  αποζημιώσεις,  που ουσιαστικά αφορούσαν τους δύο μήνες, αντί τους δέκα».

Στάθηκε στα νέα ελληνικά σήριαλ από την τηλεόραση και σημείωσε ότι «έγιναν καλές δουλειές φέτος, είχαν μεγάλη απήχηση, έδωσαν δουλειά σε ηθοποιούς. Είναι μεγάλο βήμα, που θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά την πανδημία». Σημείωσε όμως με νόημα ότι «θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έξω από το τηλεοπτικό κουτί, έξω από την οθόνη των υπολογιστών, γιατί η ανάγκη της επικοινωνίας απαιτεί άλλη προσέγγιση της πολιτιστικής πράξης».

Τέλος, αναφερόμενη στα αισθήματα της απόστασης (μιας και τα συγγενικά της πρόσωπα- είναι κόρη του γνωστού γιατρού και πρώην προέδρου του Δ.Σ. Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου- βρίσκονται στη Βέροια και αυτή στην Αθήνα) τόνισε με τρυφερότητα ότι «είναι αφόρητη η απουσία των δικών σου, του αγγίγματος, της αγκαλιά τους».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής