breaking news Νέο

Βενιζέλος: Δεν δέχομαι ότι η ατομική ευθύνη είναι μικρότερη στη Θεσσαλονίκη

Βενιζέλος: Δεν δέχομαι ότι η ατομική ευθύνη είναι μικρότερη στη Θεσσαλονίκη

«Πέρασαν εβδομάδες χωρίς να έχουμε καταλάβει γιατί η Θεσσαλονίκη εμφανίζει τέτοια επιδείνωση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπάρχει το γνωστό δράμα της Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη έχει μείνει πολύ πίσω,  υποεκπροσωπείται σε όλα. Δεν εκπροσωπείται ούτε πολιτικά, ούτε πολιτιστικά ούτε οικονομικά. Δεν νοείται να λες στη Θεσσαλονίκη ότι την κύρια ευθύνη την έχει η τοπική αυτοδιοίκηση ενώ στην Αθήνα φυσικά δεν ζητά εξηγήσεις κανείς από τον δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης», είπε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας στην εικόνα που παρουσιάζει ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη και τα μέτρα που δεν πάρθηκαν νωρίτερα.

Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός όταν ελήφθησαν τα πρώτα - πρώτα μέτρα πριν από το lockdown, τα πρώτα κάπως αυστηρότερα μέτρα, η Θεσσαλονίκη είχε οκταπλάσια κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό της από ό,τι η Αθήνα. Ο δείκτης διάδοσης, το R το περιβόητο, ήταν περίπου διπλάσιο.

«Λοιπόν, αντιλαμβάνεσθε ότι δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να ληφθούν ίδιου επιπέδου μέτρα για την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα και για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό επεσήμανα τότε με μία δήλωσή μου, ότι για τη Θεσσαλονίκη έπρεπε να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα, πιο συστηματικά, και τώρα μαθαίνουμε ότι κανείς δεν το είχε προτείνει αυτό στην Κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Έχουν περάσει πάρα πολλές εβδομάδες χωρίς να έχουμε καταλάβει το λόγο για τον οποίο η Θεσσαλονίκη εμφανίζει αυτή την επιδείνωση. Βέβαια και η υπόλοιπη περιοχή, η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, η οποία ενδεχομένως επηρεάζεται από τη Θεσσαλονίκη ή από αντίστοιχους παράγοντες. Δεν δέχομαι κάποια πράγματα, δεν δέχομαι ότι η ατομική ευθύνη είναι μικρότερη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, δεν δέχομαι ότι παίζουν σοβαρό ρόλο οι κλιματολογικές συνθήκες –αυτό το λένε όλοι και το βλέπουμε και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν μη τι άλλο– και επίσης δεν νομίζω ότι έχει παίξει ρόλο το άνοιγμα των συνόρων, διότι, όπως ορθά ειπώθηκε και από τον κ. Μητσοτάκη, δεν νοείται να μην έχεις κρούσματα σε περιοχές μεγάλης τουριστικής κίνησης και να έχεις κρούσματα πολλά σε περιοχές που δεν έχουν τουριστική κίνηση, δεν είναι ο τουρισμός το βασικό προϊόν τους».

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο ωστόσο όπως είπε, πρέπει να εναρμονιστεί και με άλλες παραμέτρους και να γίνει μια μεγάλη κίνηση διάσωσης της οικονομίας. «Πηγαίνουμε από κρίση σε κρίση η κανονικότητα δεν πρόκειται να επανέλθει θα είναι μια άλλη κανονικότητα, η οποία όμως θα έχει και τα καλά της» τόνισε.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην επιθετικότητα της Τουρκίας ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «τώρα εδώ μιλάμε για ένα χρόνο ένταση αυτό δεν έχει ξαναγίνει» σημειώνοντας ότι αυτός που αμύνεται έπεται.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής