breaking news Νέο

Αναδρομικό «κούρεμα» σε οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Αναδρομικό «κούρεμα» σε οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Την ανάγκη αναδρομικού «κουρέματος» των φθηνών κρατικών δανείων που δόθηκαν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω των τριών πρώτων επιστρεπτέων προκαταβολών επισημαίνει με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών ο Αν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως τονίζει, με δεδομένο ότι ο κόσμος της αγοράς αναμένει με αγωνία νέες παρεμβάσεις του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης προκειμένου να δοθούν περαιτέρω ενέσεις ρευστότητας στα ταμεία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της χώρας εν μέσω πανδημίας, το αναδρομικό αυτό «κούρεμα», θα μπορούσε να προβλέπει επιστροφή στο κράτος του 50% του δανείου ενώ το άλλο 50% να θεωρείται επιδότηση και να δοθεί ως δώρο. Κάτι που έγινε άλλωστε στον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και πιθανότατα θα γίνει και με τον 5ο κύκλο που αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι το ενδεχόμενο σημαντικού κουρέματος σε φθηνά δάνεια από τους 3 πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, που θα κληθούν να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι δικαιούχοι, θα αποτελούσε μία εξαιρετικά σημαντική οικονομική ανάσα για τον κόσμο της αγοράς λαμβάνοντας υπόψη ότι στους τρεις αυτούς κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής καταβλήθηκαν 3,369 δισ. ευρώ σε περίπου 145.000 επιχειρήσεις.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής