breaking news Νέο

Αν δεν είναι εμπαιγμός, τότε τι είναι;

Αν δεν είναι εμπαιγμός, τότε τι είναι;

Περικομμένο κατά 20% (στα 160 εκ. ευρώ από τα 200 εκ. του 2017) θα είναι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των Περιφερειών της χώρας, η συμμετοχή δηλαδή του κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού. Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι δεν έχει λογική να μειώνονται διαρκώς οι δημόσιες επενδύσεις των Περιφερειών και η κυβέρνηση να διακηρύσσει ότι αναγνωρίζει και θέλει να στηρίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Περιφερειών στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Περιφέρειες και Δήμοι καλούμαστε το 2018 να πετύχουμε διπλάσιο πλεόνασμα σε σχέση με το 2017 (342 εκατ. ευρώ έναντι 171 εκατ. ευρώ), ενώ έχουμε ξεπεράσει τα τελευταία όρια των αντοχών μας, μετά τις διαρκείς περικοπές της χρηματοδότησης σε ποσοστό 65% τα τελευταία χρόνια. Πώς, λοιπόν, θα προκύψει υπερπλεόνασμα από ΟΤΑ στα όρια της λειτουργίας τους και με τους φορολογούμενους επίσης να έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους;» αναρωτιέται, δικαίως, ο κ. Αγοραστός!

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τη λογική «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος», εμπαίζει ουσιαστικά δήμους και περιφέρειες, τη στιγμή που οι δαπάνες για τον ανεξάρτητο προϋπολογισμό της Βουλής συνεχώς αυξάνονται, τη στιγμή που στη μνημονιακή Ελλάδα τα πάντα περικόπτονται, πλην βουλευτικών προνομίων!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής