breaking news Νέο

Ειπώθηκαν κι αυτά…

Ειπώθηκαν κι αυτά…

Σειρά θεμάτων έθιξαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, μεταξύ των οποίων τα ακόλουθα :

Προτάσεις για τα μέτρα προστασίας αντιμετώπισης της πανδημίας διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης, όπως :

- Να τοποθετηθεί ένας αστυνομικός, να κάνει συστάσεις στους χώρους συγχρωτισμού, όπως τράπεζες, ταχυδρομείο, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στους χώρους πρασίνου, που μαζεύεται πολύς κόσμος.

-Να γίνονται συχνές απολυμάνσεις σ' αυτούς τους χώρους.

-Να μην ακολουθήσουμε τον εύκολο δρόμο των ποινών, ο δήμος πρέπει να είναι αρωγός και όχι τιμωρός.

Ζήτησε επίσης τη μείωση των τελών για τα άτομα που εργάζονται στα Νοσοκομεία, τα οποία έχουν ματώσει αυτή τη δύσκολη περίοδο, για να πάρει την απάντηση από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Στέλιο Ασλάνογλου, ότι η πρόταση αυτή είναι ανεδαφική κι αυτό γιατί, αν απαλλαχθούν κάποιες κοινωνικές ομάδες με σταθερό εισόδημα, θα επιβαρυνθούν κάποιες άλλες.

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης αναφέρθηκε στις βροχοπτώσεις, που έπληξαν το νομό περίπου 3,5 μήνες και παρά τις επισκέψεις των βουλευτών, δεν έγινε καμία αναφορά για αποζημιώσεις. Μάλιστα, όπως είπε, στις επαφές που είχε ο Δήμος με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν υπήρξε καμία ξεκάθαρη απάντηση, διερωτώμενος τι έχουν να πουν οι βουλευτές γι' αυτό. Κα το δεύτερο ερώτημα που έθεσε προς τους βουλευτές είναι, γιατί εξαιρέθηκαν οι παραγωγοί από την επιστρεπτέα προκαταβολή και την εισπράττουν μόνο όσοι δηλώνουν εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ, οι άλλοι δεν έχουν ανάγκες;

Ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου Στέλιο ευχαρίστησε τους παραγωγούς λαϊκών αγορών Δήμου Βέροιας για την προσφορά προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ευχόμενος να έχει συνέχεια και διάρκεια.

Η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα ευχαρίστησε την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και όσους συνέβαλαν για την επιτυχή πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων, όπου τα παιδιά πήραν μία γεύση δημοκρατικών διαδικασιών και ανακοίνωσε ότι έχουν έρθει οι μάσκες, που θα λάβουν τις επόμενες μέρες, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων και αυτή τη φορά θα είναι δύο μάσκες για κάθε παιδί.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στην Κουλούρα, τα Παλατίτσια και τη Βεργίνα, λέγοντας πως ο καθαρισμός των γύρω ρεμάτων από τα φερτά υλικά είναι στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας, υπήρξαν όμως αστοχίες. Εστίασε το πρόβλημα κυρίως στις χαμηλές αυλές και στο πολύ νερό που έπεσε, επισημαίνοντας πως ο δήμος ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και έκανε ό,τι μπορούσε. Όσον αφορά τις απολυμάνσεις δήλωσε πως γίνονται σταδιακά και σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του πως ό,τι δεν βγαίνει σε φωτογραφίες δεν φαίνεται, λέγοντας επί λέξει «όχι κριτική, να βλέπουν και να μιλάνε», ενώ, όπως είπε, για τα νέα κοιμητήρια έγιναν πολλές ενέργειες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ρίζος ανέφερε : «Διανύουμε την πιο κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, ο ιός κυκλοφορεί στα σπίτια μας. Αν και οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, πρέπει να προσέξουμε τις επαφές μέσα στα σπίτια μας, να γίνουν περισσότερα μαζικά τεστ σε χώρους εργασίας», αναφέροντας ότι ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί γι' αυτό.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παλουκίδης προέτρεψε να εμβολιαστούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, παραδειγματίζοντας έτσι το κοινό, που είναι αρκετά δύσπιστο ως προς την ασφάλειά του και αναφέρθηκε στα χρήματα που οφείλει η ΠΑΕ Άρης στη Βέροια και αν αυτά έχουν χαριστεί, εισπράττοντας την απάντηση από το Στέλιο Ασλάνογλου ότι θα χρήματα οφείλονται σε νομικό πρόσωπο και όχι στην ΚΑΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης σημείωσε : «Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, πήρε απόφαση για μείωση τελών σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, η οποία θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή και θα πάει στην Aποκεντρωμένη για έγκριση».

Ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Τσαναξίδης παρατήρησε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά τα μέτρα στους χώρους εργασίας και στο εργοδοτικό καθεστώς μέτρων προστασίας, χαρακτηρίζοντας τον κυβερνητικό προϋπολογισμό αντιλαϊκό.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης αναφέρθηκε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Digital Marketing για Τουριστικές Επιχειρήσεις» σε μια προσπάθεια του Δήμου να παρέχει συμβουλές στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό σχετικά με τα βασικά εργαλεία Digital Marketing.

Ο αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Βέροιας στα πλαίσια της «Έξυπνης Πόλης» και στις διαθέσιμες πλατφόρμες προς όφελος των πολιτών μέσα από οn line εφαρμογές, συμβάλλοντας στην αποφυγή συνωστισμών και μετακινήσεων μέσα στην πόλη, ενώ ο δήμος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναζητώντας συνεχώς φρέσκιες καινοτόμες ενέργειες για τον πολίτη.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής