breaking news Νέο

«Πικάντικα» από το νέο κυβερνητικό σχήμα!

«Πικάντικα» από το νέο κυβερνητικό σχήμα!

Πενήντα εννιά οι μετέχοντες στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μακράν το μεγαλύτερο κυβερνητικό σχήμα όλων των εποχών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο συντονισμό του έργου του. Στην κυβέρνηση Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχουν 23 υπουργοί, ενώ μετέχουν στις κυβερνητικές συνεδριάσεις άλλα 10 άτομα....

Στη δε κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ τα μέλη της είναι...16!

Μόλις 5 οι υπουργοί και υφυπουργοί που προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία έδωσε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στη ΝΔ, τον Ιούλιο του 2019, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Η δε συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη εκπροσωπείται μόνο με έναν υφυπουργό, το Σταύρο Καλαφάτη, στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η Καβάλα εκλέγει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, το Κιλκίς το Γιώργο Γιωργαντά, οι Σέρρες τον Κώστα Καραμανλή και τη Φωτεινή Αραμπατζή και φυσικά η Ημαθία τον Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν τον προσθέτουμε, αφού έχει φύγει πλέον από την...επαρχία για το κλεινόν άστυ!

Και επισήμως η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη στα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, που έχει στη σύνθεσή της έναν ομοφυλόφιλο υφυπουργό, υπέρμαχο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, το Νικόλα Γιατρομανωλάκη, που προέρχεται από το ΠΟΤΑΜΙ. Από το ΠΟΤΑΜΙ και ο έτερος υφυπουργός Γιώργος Αμυράς. Και οι δυο τους ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. 

Ανοικτά έχει διακηρύξει επίσης το σεξουαλικό του προσανατολισμό και ο Γιώργος Πατέλης, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει το σύζυγό του.

Τώρα γιατί πρέπει το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του να απασχολεί την κοινή γνώμη, είναι ένα ζήτημα που σίγουρα δεν αφορά τους πολίτες, που έχουν μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσουν, όπως η ανεργία, η φτώχεια, το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων. 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής