breaking news Νέο

Μπαίνει ο αυτισμός στα καλούπια των «αρμοδίων»;

Μπαίνει ο αυτισμός στα καλούπια των «αρμοδίων»;

«Ακόμα χαμογελάμε....ακόμα αντέχουμε....αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα....! Η υπομονή τελειώνει.....! Το πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις ένα παιδί με αυτισμό μακριά από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα του δύσκολα μπορεί να το καταλάβει όποιος δεν έχει σχέση με την αναπηρία! Κάθε μέρα προσπαθούμε να κάνουμε προπόνηση μακριά από τον προπονητή μας, μακριά από το γήπεδο όπου προπονείται κάτω από κανονικές συνθήκες αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο. Οι αρμόδιοι δεν μπορούν να σκεφτούν ότι τα παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό κτλ δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος.
Στην περίπτωση μας είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί οι προπονήσεις μας πρέπει να γίνονται στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, ασχέτως αν θα γίνουν οι αγώνες ή πότε θα γίνουν. Πρέπει να αλλάξουμε νομό και αυτό συνεπάγεται πρόστιμο αν αποφασίσουμε να τον πάμε, και θα αναγκαστούμε να το κάνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο να τον βλέπουμε να είναι λυπημένος, να είναι θυμωμένος και να μένει αποκλεισμένος χωρίς να μπορεί να κατανοήσει το γιατί!
Οι υπεύθυνοι στην Αθήνα θα πρέπει να μεριμνήσουν για κάποιες ειδικές κατηγορίες αθλητών ΑμεΑ, όπως έγινε και σε κάποιες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στην Αθήνα....γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί άμεσα λύση.....!
Έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου να γυρίσει ο Νικόλας στις προπονήσεις του και στην καθημερινότητα του. Είμαι έτοιμη να φτάσω στα άκρα αν χρειαστεί....! 25 χρόνια έχω μάθει να παλεύω για αυτό του το χαμόγελο....δεν θα αφήσω κανέναν να του το στερήσει...! Και ήδη άργησα να το κάνω!

Οι σκέψεις είναι της Έφης Καραγιάννη, μητέρας του πρωταθλητή μας Νίκου Τουλίκα. Καιρός οι «αρμόδιοι» να πειστούν ότι ο αυτισμός δεν μπαίνει στα δικά τους γραφειοκρατικά καλούπια και ο Νίκος να είναι ελεύθερος να κάνει τις προπονήσεις του στο Καυταντζόγλειο. Θα βοηθήσει κανείς σε αυτό;

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής