breaking news Νέο

NOVACERT : Ιστορική, πρώτη εξαγωγή ελληνικού ακτινιδίου στη Νότια Κορέα

  • NOVACERT : Ιστορική, πρώτη εξαγωγή ελληνικού ακτινιδίου στη Νότια Κορέα
  • NOVACERT : Ιστορική, πρώτη εξαγωγή ελληνικού ακτινιδίου στη Νότια Κορέα
  • NOVACERT : Ιστορική, πρώτη εξαγωγή ελληνικού ακτινιδίου στη Νότια Κορέα
  • NOVACERT : Ιστορική, πρώτη εξαγωγή ελληνικού ακτινιδίου στη Νότια Κορέα

Μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού ακτινιδίου ήταν η 26η Ιανουαρίου 2021, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξαγωγή φορτίου με τελικό προορισμό την αγορά της Νοτίου Κορέας.

Μετά από μια μακρά διαδικασία δημιουργίας τελωνειακών και φυτοϋγειονομικών πρωτοκόλλων μεταξύ Ελλάδας και Ν.Κορέας σε εθνικό επίπεδο, που ξεκίνησε στα τέλη του 2019 με επί τόπου επιθεωρήσεις Νοτιοκορεατών ελεγκτών και υπό τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας που έφερε η πανδημία COVID-19, μια νέα πολύ σημαντική αγορά άνοιξε για το ελληνικό ακτινίδιο.

Πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι η εξαγωγή του πρώτου φορτίου αποκτά προστιθέμενη αξία, καθώς γίνεται στο πλαίσιο ευρωπαϊκής καμπάνιας για την προώθηση φρέσκων φρούτων που παράγονται στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης φρέσκων φρούτων σε τρίτες χώρες (Ν.Κορέα, Ιαπωνία, Βιετνάμ)» με διακριτικό τίτλο “Delicious Fruits” υλοποιείται από την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ο.Π. Ημαθίας με εκτελεστικό οργανισμό τη NOVACERT ΕΠΕ.

Τη διαδικασία ελέγχου και φόρτωσης από τις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας επέβλεψαν εκ μέρους του συνεταιρισμού ο κ.Μπουγάς Βασίλης, τα στελέχη της ΔΑΟΚ Ημαθίας Κώστας Μπέης και Όλγα Τσεχελίδου, στελέχη από τα τμήματα προώθησης εξαγωγών και ποιοτικού ελέγχου της NOVACERT ΕΠΕ, ενώ εικόνα μέσω live streaming είχαν και οι Νοτιοκορεάτες ελεγκτές.

Πλέον, οι προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγές φρούτων αποκτούν νέα δυναμική που έρχεται ως αποτέλεσμα συντονισμένης δουλειάς και αγαστής συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους παραγωγικούς-εξαγωγικούς φορείς και την καθοριστική συμβολή της NOVACERT που διαθέτει την τεχνογνωσία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του κόσμου.

 

 

 


NOVACERT 2
NOVACERT 3
NOVACERT 4

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής