breaking news Νέο

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Σημαντικές και εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για το Κράτος Δικαίου οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση της ΝΔ»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Σημαντικές και εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για το Κράτος Δικαίου οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση της ΝΔ»

Την ανάγκη διαρκούς ισχυροποίησης του νεοσύστατου κοινοτικού μηχανισμού για το Κράτος Δικαίου, προκειμένου αυτός να εντοπίζει έγκαιρα τις δυσλειτουργίες στην εφαρμογή της δικαιοσύνης στα κράτη μέλη της ΕΕ και παράλληλα να προτείνει βέλτιστες πρακτικές που δύνανται να εφαρμοστούν, υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης ως Εισηγητής της ΝΔ στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με τη διαδικτυακή συμμετοχή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς.

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η μέγιστη χρησιμότητα αυτού του Μηχανισμού Κράτους Δικαίου είναι ότι δεν εξαντλείται στα δικαστικά συστήματα, αλλά επεκτείνεται και στο πλαίσιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στην διασφάλιση της πολυφωνίας στα Μέσα Ενημέρωσης καθώς και σε  ζητήματα που αφορούν στη δημόσια διοίκηση και στη δημιουργία του πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών.

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα που καταγράφηκαν για τη χώρα μας στην πρώτη Ετήσια Έκθεση για το Κράτος Δικαίου, ο εισηγητής της ΝΔ σημείωσε ότι αποτελούν πολύτιμο σύμβουλο για την εντατικοποίηση αλλά και σωστή στόχευση των προσπαθειών της Κυβέρνησης για τη μέγιστη θωράκιση αλλά και διαρκή επικαιροποίηση του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, επ’ ωφελεία της κοινωνίας, της πολιτείας και των θεσμών της.

Εξήρε δε το έργο Κυβέρνηση της ΝΔ και του αρμόδιου Υπουργείο Δικαιοσύνης υπό την πολιτική ηγεσία του κ. Κώστα Τσιάρα, καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε μία σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Δικαιοσύνης, που αφενός εμβαθύνουν τις αρχές του Κράτους Δικαίου, αφετέρου, λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας μας.

Μεταρρυθμίσεις που αφορούν:

 

·        Στην οργάνωση των δικαστηρίων και στη βελτίωση της διοίκησής τους

 

·        Στην καλύτερη νομοθέτηση

 

·        Στον πολλαπλασιασμό και εκσυγχρονισμό των εργαλείων της τεχνολογίας που υποβοηθούν το έργο των δικαστικών λειτουργών

 

·        Προώθηση εναλλακτικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών, που επιταχύνουν τον χρόνο απονομής της δικαιοσύνης

 

·        Εξορθολογισμό του θεσμικού πλαισίου και στη βελτίωση του συντονισμού των διαφόρων υπηρεσιών και φορέων που είναι επιφορτισμένοι με την καταπολέμηση της διαφθοράς

Επιπροσθέτως, τόνισε ο κ. Τσαβδαρίδης, ήδη μέσα στο τρέχον έτος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεδιπλώνει περαιτέρω πτυχές της στρατηγικής του για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, δρομολογώντας τα ηλεκτρονικά πινάκια, την περαιτέρω αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων, το άυλο διαζύγιο και την ηλεκτρονική μήνυση, κάνοντας ευκολότερη τη ζωή σε χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες λειτουργούς της δικαιοσύνης.

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής