breaking news Νέο

263.000€ για «Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας» από το Πράσινο Ταμείο

  • 263.000€ για «Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας» από το Πράσινο Ταμείο
  • 263.000€ για «Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας» από το Πράσινο Ταμείο

Με την υπ. αριθμ. 205.2/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η οριστική ένταξη του έργου «Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 701 στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας», συνολικού προϋπολογισμού 263.000€, στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση»

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις με σκοπό να δημιουργηθεί ένας πυρήνας πρασίνου για αναψυχή και άθληση για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι παρακάτω:

  1. Θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια περιμετρικά του Ο.Τ. τα οποία θα επενδυθούν με κυβόλιθο από γρανίτη. Στην νοτιοανατολική γωνία θα κατασκευαστούν τοιχία για διεύρυνση του πεζοδρομίου καθώς επίσης κι ένα καθιστικό κυκλικό με δύο αναβαθμούς ενώ δίπλα ακριβώς μια κλίμακα για να ενώνει την οδό Αλκαίου με το χώρο πρασίνου όπου θα διαμορφωθούν καθιστικά από σκυρόδεμα και ξύλο.
  2. Θα κατασκευαστεί επίσης ένα καμπύλο καθιστικό με δύο αναβαθμούς στα βορειοανατολικά του Ο.Τ. 701 ενώ στις δυτικές γωνίες του οικοπέδου θα διαμορφωθούν μικρά πλατώματα και θα τοποθετηθούν καθιστικά.
  3. Θα φυτευτούν δέντρα, θάμνοι και ποώδη φυτά.
  4. Θα τοποθετηθούν όργανα άθλησης στη βορινή πλευρά του οικοπέδου.

 

Συνολικά, το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή περιβαλλοντικά, αισθητικά και λειτουργικά, ενισχύοντας παράλληλα το δίκτυο πρασίνου του Δήμου Βέροιας. 

                                                         

 

 


διαμόρφωση χώρου πρασίνου στο Εργοχώρι Βέροιας 2

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής