breaking news Νέο

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται;

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται;

Φιλοξενούμενος στη μεσονύχτια εκπομπή του Πάνου Χαρίτου «FOCUS» στην ΕΡΤ1, υπήρξε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος και κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που τέθηκαν, τόσο από τον παρουσιαστή, όσο και από άλλους τρεις δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο πάνελ, αναφορικά με ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και πολύ περισσότερο για τις αλλαγές, στις οποίες επιθυμεί να προβεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Ο κ. Σκουρλέτης, ερωτηθείς για το αν σκοπεύει να αλλάξει το όνομα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», δεν έδωσε καμία απάντηση, αφήνοντας μονάχα ένα σιβυλλικό χαμόγελο. Ο ίδιος έσπευσε όμως να πει ότι «το σημερινό εκλογικό σύστημα είναι επιεικώς απαράδεκτο, εντελώς παραμορφωτικό» και τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής. Επισημαίνοντας πως «επειδή μιλάμε για τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα είναι ορατά, αυτό δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν συναινέσεις. Η απλή αναλογική βοηθάει, για να υπάρξουν συναινέσεις, συνεργασίες και συνθέσεις. Με βάση την απλή αναλογική, θα έχουμε απελευθέρωση δυνάμεων. Εμείς θέλουμε να βρεθούμε από πλατιά σχήματα μέσα σε διοικήσεις Δήμων».
Σχετικά με την εκλογική διαδικασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως «εμείς είμαστε υπέρ του ότι στον πρώτο γύρο να βγαίνει το τοπικό ή περιφερειακό συμβούλιο και στο δεύτερο γύρο να αναδεικνύεται ο Δήμαρχος ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο ψηφοδέλτιο».
Επανέλαβε την εκπεφρασμένη άποψή του για αλλαγή κριτηρίων στη διανομή των πόρων, ενώ στο ερώτημα αν θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση φορολογική εξουσία και επιπλέον το αν υπάρχει σκέψη ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται στο Δήμο, είπε επ' αυτού : «Τα μεγάλα κέντρα έχουν πολλά κτίρια και συνεπώς οι Δήμοι τους θα είναι εύρωστοι οικονομικά, όχι όμως και για τις μικρές πόλεις που δεν έχουν μεγάλα κτίρια, οπότε μιλάμε για κοινωνικές ανισότητες που προκύπτουν».
Τέλος, κληθείς ο κ. Σκουρλέτης να τοποθετηθεί πάνω στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι οι όποιες αλλαγές γίνουν στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» δεν έχουν νόημα, γιατί ο ίδιος, όταν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα τα αλλάξει, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Εντάξει, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται».

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής