breaking news Νέο

Η άμαξα που έγινε … κολοκύθα!

Η άμαξα που έγινε … κολοκύθα!

Lockdown μέσα στο Lockdown. Νέα «έξυπνα» μέτρα σε ισχύ από την Πέμπτη στη ζωή μας, με ασαφείς αλλαγές στη χρήση των sms στο 13033, που στοχεύουν μόνο στον περιορισμό των περιπάτων και στο… βάθος εξοντωτικά πρόστιμα για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας.

Τι ισχύει όμως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αναφορικά με την κυκλοφορία των πολιτών εν μέσω καραντίνας; Οι οποίες βρίσκονται ήδη σε δεύτερο, ακόμα και τρίτο λοκντάουν, όπως και η Ελλάδα. Το πρόστιμο στη Γαλλία για παραβίαση μέτρων προστασίας και άσκοπης κυκλοφορίας ανέρχεται στα 150 ευρώ. Στη Βρετανία ανέρχεται στα 200 ευρώ. Το ποσό του οποίου μειώνεται αν πληρωθεί μέσα σε 15 ημέρες.  Στην Ισπανία δεν υπάρχει κανένα είδος δικαιολογητικού μετακίνησης, παρά ένα υποτυπώδες έντυπο. Τα πρόστιμα, τα οποία κυμαίνονται στα 300 ευρώ ανά άτομο, κόβονται κυρίως για μη χρήση μάσκας και σε υπαίθριες συναθροίσεις με φαινόμενα συνωστισμού.  Στην ομοσπονδιακή Γερμανία, τα μέτρα περιορισμού λαμβάνονται σε επίπεδο τοπικών κυβερνήσεων, σε συνεννόηση με την κεντρική κυβέρνηση. Τα πρόστιμα κυμαίνονται αισθητά πιο χαμηλά από τα αντίστοιχα της Ελλάδας, στα 50 με 150 ευρώ.  Στις δε Σκανδιναβικές χώρες τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Για να τεθούν μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας, θα έπρεπε να αλλάξει το Σύνταγμα. Πόσο μάλλον οι αρχές να ζητούν δικαιολογητικά μετακίνησης από τους πολίτες. Η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα.

Και ερχόμαστε τώρα στην Ελλάδα!  Μία πολυκατοικία. Δύο γειτόνισες. Η μία έχει κατοικίδιο, η άλλη όχι. Η πρώτη μπορεί να βγει για μια βόλτα με τον σκύλο της στο τετράγωνο,  η άλλη όχι.  Από τη μία μεριά του δρόμου «σκληρό» lockdown και από την άλλη όχι.

Και μόλις χτυπήσει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, η άμαξα θα γίνει κολοκύθα, που λέει και το παραμύθι!

Τόσο «έξυπνα» τα μέτρα, που αδυνατούμε να τα καταλάβουμε…

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής