breaking news Νέο

Ακούστηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο

Ακούστηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο

Πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία σε 30 περίπου δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, το πρωί της Τετάρτης 10ης Μαρτίου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, η διοίκηση της ΠΚΜ εξετάζει τη δυνατότητα ανοιχτής, ζωντανής, μετάδοσής του, στους πολίτες.

Με το...καλημέρα, η απόφαση του κ. Καρακωστάνογλου να τηρηθεί ο χρόνος που προβλέπει ο κανονισμός του περ. συμβουλίου, για όλους τους συμμετέχοντες, έφερε την αντίδραση του Χρήστου. Γιαννούλη, ο οποίος έκανε λόγο για συζήτηση-κοροϊδία.

«Δεν είστε παντοκράτορας. Από τη θέση σας πέρασαν πρόεδροι, με τους οποίους δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μαζί τους», είπε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Παρά τα...πυρά που δέχτηκε πάντως ο πρόεδρος, η συζήτηση διεξήχθη στο γράμμα του κανονισμού, χωρίς υπερβάσεις του προβλεπόμενου χρόνου. Έστω και αν ήταν...πολύωρη!

Ειδικά στα πρώτα δύο θέματα που αφορούσαν την ενημέρωση του σώματος για τη χωροθέτηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε περιοχή του Λαγκαδά, καθώς και μονάδας αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ της Σίνδου. Τα θέματα εισήλθαν στην ημερήσια διάταξη από τη μειοψηφία, με εισηγήτες τον κ. Παπαστεργίου και τον κ. Γιαννούλη.

Ο Χρήστος Παπαστεργίου, υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη που στήριξε το ΚΙΝΑΛ, έκανε λόγο για μηδενική ταφή αποβλήτων στην Ευρώπη, όπου όλα ανακυκλώνονται, επισημαίνοντας ότι η Ε.Ε δεν χρηματοδοτεί τέτοιου, παρελθοντικού, είδους, επιλογές. «Να κάνουμε καρτοτηλέφωνα, τη στιγμή που βρισκόμαστε στην εποχή του 5G;», αναρωτήθηκε!

Χωρίς θέμα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης η Ημαθία,


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής