breaking news Νέο

Έγκριση προγράμματος ύψους 5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βέροιας

Έγκριση προγράμματος ύψους 5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βέροιας

Το Νοσοκομείο Βέροιας αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει  τις υποδομές του. Έργο ύψους 5 εκατ. eυρώ έλαβε την τελική έγκριση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου αποτελεί το επιστέγασμα  των συντονισμένων  και στοχευμένων προσπαθειών  στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης πρότασης που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2020 από το Νοσοκομείο μας.

    Η υλοποίηση των εγκεκριμένων παρεμβάσεων περιλαμβάνει:

-Την προμήθεια και εγκατάσταση νέου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού.

-Την αναβάθμιση του εξωτερικού κελύφους του παλαιού κτιρίου, με προσθήκη θερμομόνωσης και αντικατάσταση κουφωμάτων.

-Την εγκατάσταση συστήματος Τριπλής παραγωγής Ηλεκτρισμού, Θερμότητας και Ψύξης.

-Την εγκατάσταση Ενεργητικού Ηλιακού Συστήματος για την παραγωγή ψύξης και ζεστού νερού χρήσης.

-Την αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

-Την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με αντίστοιχους τεχνολογίας LED.

-Την εγκατάσταση συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης του κτιρίου(BEMS) .

-Την υποκατάσταση του καυσίμου Diesel με συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο.

Η υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων πρόκειται να συμβάλλει στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας του Νοσοκομείου Βέροιας, καθώς αυτό θα αναβαθμιστεί κατά 4 ενεργειακές βαθμίδες, γεγονός που τεκμηριώνεται βάσει του ΠΈΑ για το κτίριο. Ο προτεινόμενος συνδυασμός ενεργειών οδηγεί στη μεγιστοποίηση της εξοικονομούμενης ενέργειας, η οποία συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους του νοσοκομείου, στην   ενδυνάμωση της ενεργειακής του ασφάλειας και την αισθητή μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Η υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων πρόκειται να   συμβάλλει στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας του Νοσοκομείου Βέροιας, καθώς αυτό θα αναβαθμιστεί κατά 4 ενεργειακές βαθμίδες, γεγονός που τεκμηριώνεται βάσει του ΠΈΑ για το κτίριο. Ο προτεινόμενος συνδυασμός ενεργειών οδηγεί στη μεγιστοποίηση της εξοικονομούμενης ενέργειας, η οποία συμβάλλει στη μείωση του   λειτουργικού κόστους του νοσοκομείου, στην ενδυνάμωση της ενεργειακής του ασφάλειας και την αισθητή μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Γίνεται σαφές πως ο εγκεκριμένος συνδυασμός ενεργειών θα οδηγήσει στη μεγιστοποίηση της εξοικονομούμενης ενέργειας, η οποία συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους του Νοσοκομείου, στην ενδυνάμωση της ενεργειακής του ασφάλειας και στην αισθητή μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Η ενεργειακή αναβάθμιση, μέσω των καινοτομιών που εισάγει, θα επιτρέψει την διοχέτευση των σχετικών πόρων που θα εξοικονομηθούν, στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει και αποτελούν τον κύριο σκοπό του. Οι άμεσα ωφελούμενοι είναι οι εξεταζόμενοι και νοσηλευόμενοι, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί, καθώς θα βελτιωθούν σημαντικά οι υπηρεσίες υγείας που δέχονται και παρέχουν λόγω της βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας και εκσυγχρονισμού στους χώρους του Νοσοκομείου μας.

Ο Διοκητής του Γ.Ν Ημαθίας                                                                                                          

Ηλίας Γ. Πλιόγκας

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής