breaking news Νέο

Θανάσης Δέλλας : «Θα δουν τις πρωτοβουλίες των κατοίκων των Πιερίων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα»

Θανάσης Δέλλας : «Θα δουν τις πρωτοβουλίες των κατοίκων των Πιερίων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Θανάσης Δέλλας, την Τρίτη 6/4.

Απαντώντας στην ερώτηση για τις εξελίξεις με τους δασικούς χάρτες και τις συνέπειες που έχουν για τους κατοίκους των Κοινοτήτων των ορεινών Πιερίων, τόνισε: «Σιγή ασυρμάτου. Δυστυχώς από κυβερνητικά χείλη δεν έχουμε ακούσει καμία ευχάριστη είδηση, καμία είδηση θα έλεγα. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Η κατάσταση είναι τελματώδης και κάτι πρέπει να γίνει. Θα δουν τις πρωτοβουλίες των κατοίκων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Είχαν αποφασιστεί κινητοποιήσεις των κατοίκων, που λόγω πανδημίας και σεβόμενοι των υγειονομικών μέτρων αναστάλθηκαν. Πέρασαν όμως 5 μήνες απραξίας και δεν έχουμε καμία εξέλιξη. Οπότε η πρότασή μου προς τους κατοίκους θα είναι η πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων. Φτάσαμε σε οριακό σημείο. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πάρα πολύ τους κατοίκους της περιοχής, είναι το κυρίαρχο, γι’ αυτό και θα προτείνω δυναμικές κινητοποιήσεις με κάθοδο στην πόλη». Αναφορικά με τις παρεμβάσεις στη Βουλή από  μέρους του Τ. Μπαρτζώκα και του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε : «Δεν έχουν απαντήσει στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν τόσο ο πρώην, όσο και ο νυν αρμόδιος υπουργός.   Σε καμία από τις ερωτήσεις δεν έκαναν το κόπο οι αρμόδιοι υπουργοί να απαντήσουν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πρότασή του για κατασκευή μνημείου σχετικά με τα θύματα των αγωνιστών της Αντίστασης, των εκτελεσθέντων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κ.α., τόνισε: «Για λόγους ιστορικής αποκατάστασης και φόρου τιμής για τους πραγματικούς ήρωες της πατρίδας μας. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να αποκατασταθούν οι αγωνιστές της Αντίστασης 1941-44 της περιοχής μας. Σε 20χρόνια θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του αντικατοχικού αγώνα και πιστεύω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, υπάρχει η χρονική απόσταση, ώστε να εκτιμηθούν νηφάλια, με τη βοήθεια των ιστορικών ντοκουμέντων που υπάρχουν στην περιοχή, ώστε ν’ αποκατασταθεί στοιχειωδώς η μνήμη αυτών των ανθρώπων, με την ανέγερση ενός μνημείου σε κάποιο καίριο σημείο της πόλης. Απαιτείται σοβαρή δουλειά αυτού που θα αναλάβει το εγχείρημα. Χρειάζεται η συνδρομή των τοπικών ιστορικών, της ΕΜΙΠΗ και όποιου δύναται να συνεισφέρει στην ιστορία αυτή. Δεν μπορώ τεχνικά να το προσδιορίσω, όμως πέρασαν 30 χρόνια από την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από την κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου, ήταν πράξη εθνικής συμφιλίωσης. Θα πρέπει να προχωρήσει και παραπέρα. Δεν φοβόμαστε από την ιστορία μας, την αναδεικνύουμε και τιμούμε έτσι τους νεκρούς μας. Ήταν μία πρόταση σε εμβριακό στάδιο, θα χρειαστεί συναινετικό κλίμα…θα είναι ένα μνημείο εθνικής συμφιλίωσης».

Τελειώνοντας, υπογράμμισε : «Με κλειστά σχολεία είναι δύσκολο να μιλήσουμε για εκπαίδευση. Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα, που έχει φτάσει ο κόμπος στο κτένι. Αφορά το φοιτητόκοσμο της πατρίδας μας.  Έχουμε ένα χρόνο κλειστά ΑΕΙ. Αυτό αποτελεί αίσχος για τη χώρα. Ενώ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να ανοιγοκλείνουν τα καταστήματα ή άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, δεν αποτόλμησαν ν’ ανοίξουν ούτε για ένα μήνα. Υπάρχουν πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν πάρει ακόμη την οσμή των αμφιθεάτρων. Πρέπει να τρέξουν οι εξελίξεις σε πολλά ζητήματα».

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής