breaking news Νέο

Να επιτραπούν οι εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης κατηγορίας Β’ για επαγγελματικούς λόγους ζητά ο Λ.Τσαβδαρίδης

Να επιτραπούν οι εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης κατηγορίας Β’ για επαγγελματικούς λόγους ζητά ο Λ.Τσαβδαρίδης

Να εξεταστεί η άρση της αναστολής των εξετάσεων για απόκτηση άδειας οδήγησης κατηγορίας β’ προκειμένου χιλιάδες υποψήφιοι να μη στερούνται επαγγελματικές ευκαιρίες μέσα στο χρονικό διάστημα των περιοριστικών μέτρων, ζητά με Ερώτησή του ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών ο Βουλευτής Ημαθίας επισημαίνει ότι την ώρα που τα μαθήματα και οι εξετάσεις έχουν επιτραπεί για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών φορτηγών και λεωφορείων, δυστυχώς απαγορεύονται ακόμη για την απόκτηση άδειας οδήγησης κατηγορίας β’, ήδη από τον Οκτώβριο του 2020.

Μία κατηγορία όμως η οποία, εκτός από τα επιβατικά αυτοκίνητα συμπεριλαμβάνει και την άδεια οδήγησης ελαφρών φορτηγών έως 3,5 τόνων, απολύτως απαραίτητη για εκατοντάδες ενδιαφερομένους που περιμένουν να διεκδικήσουν θέση εργασίας σε επιχειρήσεις που διαθέτουν επαγγελματικά οχήματα, τα οποία προϋποθέτουν την κατοχή του συγκεκριμένου διπλώματος.

Ως εκ τούτου, σημειώνει ο κ. Τσαβδαρίδης αυτή η διαφοροποίηση επιβάλλεται να διορθωθεί γρήγορα, δεδομένου πάντα ότι η εύρυθμη επανεκκίνηση των εξετάσεων προϋποθέτει ένα εύλογο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 ημερών προγραμματισμού και προετοιμασίας των σχολών οδηγών. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής