breaking news Νέο

Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας» : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στη διασταύρωση της Νάουσας

Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας» : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στη διασταύρωση της Νάουσας

Σαν να μην έφταναν οι παγετοί του Μάρτη και του Απρίλη που προκάλεσαν σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερή καταστροφή, ήρθε να προστεθεί η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 19/4 για να αποτελειώσει ότι είχε απομείνει σε καλλιέργειες με βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια κα.

Για μια ακόμη φορά το πολυδιαφημισμένο σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας αποδείχτηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει έγκαιρα τη χαλαζόπτωση και να αποτρέψει τις ζημιές.

Οι αγροτοπαραγωγοί της Νάουσας δεν αντέχουμε άλλο.

Οι πρόσφατοι  παγετοί, το χαλάζι, οι άκαιρες βροχοπτώσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, η συνεχιζόμενη πολιτική της ΕΕ, κυβέρνησης με το Ρωσικό εμπάργκο, οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, οι άδικες και μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, παρά τα τσουχτερά ασφάλιστρα, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές  στον ΕΦΚΑ, τα διάφορα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ, ΟΣΔΕ κα) κάνουν αδύνατη την επιβίωση μας.

Οι αγρότες δεν το βάζουν κάτω, προχωράμε σε αγροτικές κινητοποιήσεις, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ στη διασταύρωση της Νάουσας την Παρασκευή 23/4 και ώρα 10:30 π.μ., διεκδικώντας :

  • Προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ σε όλους όσους έχουν κάνει δήλωση ζημιάς για τον παγετό, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες .
  • Άμεσες εκτιμήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΛΓΑ, πορίσματα και αποζημιώσεις στο 100% και όχι να περιμένουμε πάνω από ένα χρόνο όπως συνέβη με το παγετό της 17ης Μάρτη του 2020.
  • Να ανασταλούν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση τα άρθρα 7 και 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Αν δεν ανασταλούν αυτά τα δύο άρθρα, η παραγωγοί δεν πρόκειται να αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς. Ακόμη και ολοκληρωτική απώλεια παραγωγής να έχουν, όσο θα ισχύουν αυτά από το παγετό στις δενδρώδεις καλλιέργειες θα αποζημιωθούν το ανώτερο στο 61,6% της ζημιάς.
  • Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.
  • Να παγώσουν τα χρέη των αγροτών, των πληττόμενων από τις καταστροφές παραγωγών προς τις τράπεζες, εφορία, ΔΕΚΟ, ΤΟΕΒ κα. Να σταματήσουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών βιοπαλαιστών αγροτών. 
  • Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ με ευθύνη του κράτους. 
  • Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ  με τις αποζημιώσεις.

 

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής