breaking news Νέο

Παράσταση αφιερωμένη στο Λουκιανό Κηλαηδόνη διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

  • Παράσταση αφιερωμένη στο Λουκιανό Κηλαηδόνη διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
  • Παράσταση αφιερωμένη στο Λουκιανό Κηλαηδόνη διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
  • Παράσταση αφιερωμένη στο Λουκιανό Κηλαηδόνη διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
  • Παράσταση αφιερωμένη στο Λουκιανό Κηλαηδόνη διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας, σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Ημαθίας και συμπαραγωγή με το ΚΑΠΑ, την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, το Δικηγορικό και τον Ιατρικό Σύλλογο και χορηγό το κατάστημα Hondos Center, πρόκειται να πραγματοποιήσει την ημέρα εκείνη εκδήλωση, η οποία θα είναι αφιερωμένη στο Λουκιανό Κηλαηδόνη και θα λάβει χώρα στο Χώρο Τεχνών, με ώρα έναρξης στις 19.30 μ.μ.

«Ο Λουκιανός θα ζει και θα είναι πάντα μαζί μας», ανέφερε με τη συγκίνηση διάχυτη στο πρόσωπό της η Μελίνα Δαμιανίδου, Διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της Μέριμνας, με αφορμή το γεγονός αυτό και έκρινε «σημαντικό να έχουμε μαζί μας όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό μας».

 

Παρούσα στην εκδήλωση η Άννα Βαγενά

Όπως επεσήμανε η ίδια, η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης ήταν μία ιδέα της Ελένης Αναγνώστου, δουλεμένη με τις χορωδίες της, γιατί είναι μια δουλειά μέσα από το έργο του μεγάλου δημιουργού, Λουκιανού Κηλαηδόνη, «Αχ! Πατρίδα μου γλυκειά...». Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, στην εκδήλωση το παρόν θα δώσει και η σύζυγος του εκλιπόντα δημιουργού, Άννα Βαγενά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, η οποία και θα δει, με την ευκαιρία, από κοντά την προσπάθεια και το έργο που γίνεται στη Μέριμνα.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι η Χαρά Κοντού και ο Νίκος Μουρτζίλας, στο τραγούδι – πιάνο ο Γιώργος Μπελίρης, στις χορογραφίες και στη διδασκαλία χορού η Μελίνα Παπαδοπούλου, στο τραγούδι ο Γιώργος Κυρόπουλος και η σχολική χορωδία Βέροιας, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας.

Ακόμα, όπως ενημέρωσε η Μελίνα Δαμιανίδου, στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών και όσο ο κόσμος θα περιμένει, η ΚΕΠΑ θα παίζει μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ενώ συμβολικά η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 7 ευρώ.

Δοθείσης της ευκαιρίας, η Διευθύντρια της Μέριμνας έκανε αναφορά και στις πολύ δύσκολες οικονομικά καταστάσεις, κάτω από τις οποίες καλείται να λειτουργήσει το Κέντρο Μέριμνας και να ανταποκριθεί σε μια σειρά από έξοδα, πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, για να υπάρξει χρηματοδότηση, με τους βουλευτές – όπως είπε – να επιδεικνύουν την ευαισθησία τους πάνω σ’ αυτό το θέμα.

 

Χριστουγεννιάτικο παζάρι και φέτος

Η Μελίνα Δαμιανίδου, τέλος, αναφέρθηκε στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι, που θα λειτουργήσει και φέτος και στο διάστημα 8-10 Δεκεμβρίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου, παρουσία του Μητροπολίτη, όπου το κοινό θα μπορεί να αγοράσει χειροποίητα έργα των παιδιών, σ' ένα μήνυμα προσφοράς και αγάπης.

Το λόγο αμέσως μετά πήρε η Ελένη Αναγνώστου, που θα έχει την επιμέλεια της εκδήλωσης, η οποία είπε πως ήταν επιθυμία να βρεθεί ο Λ. Κηλαηδόνης με τα παιδιά στη σκηνή, με παιδικά τραγούδια μιας άλλης εποχής, τα οποία και άφησε ως παρακαταθήκη. Μάλιστα, η κ. Αναγνώστου ενημέρωσε πως στο δεύτερο μέρος θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει μία αναφορά στον ίδιο και το έργο του. «Είμαι πολύ περήφανη, που η Μέριμνα μπορεί να συγκεντρώνει όλες αυτές τις δυνάμεις. Και όλοι οι συντελεστές θα συμπράξουν για εμάς, θα είναι η ετήσια γιορτή που περιμένουμε. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Προσπαθούμε να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνώστου.

Τη συγκίνησή τους δεν έκρυψαν η Χαρά Κοντού και ο Νίκος Μουρτζίλας, παρουσιαστές της εκδήλωσης, που για δεύτερη χρονιά συμμετέχουν σ' αυτή τη γιορτή, όπως και ο Γιώργος Κυρόπουλος στο τραγούδι, ο οποίος επιπλέον ένιωσε εντυπωσιασμένος για τη ζεστασιά που συνάντησε στη Μέριμνα και το πως λειτουργεί, με την επιθυμία να συμβάλλει και σ' άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Τέλος, ο Νίκος Τσιούντας, ως εκπρόσωπος της Π.Ε. Ημαθίας, μετέφερε τα συγχαρητήρια του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη «για την προσπάθειά σας και το ότι γινόμαστε συνδιοργανωτές μαζί σας».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής