breaking news Νέο

«Στον αστερισμό» της πανδημίας και το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

«Στον αστερισμό» της πανδημίας και το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Η έκτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, με τον πρόεδρο του σώματος, Άρη Λαζαρίδη να φέρνει στην αναφορά του πως «πλησιάζουμε στο ορθόδοξο Πάσχα, το οποίο αποτελεί όαση στις μέρες μας και το υπαρξιακό ζήτημα έχει να κάνει με το εμβόλιο της Astrazeneca, για το οποίο διάχυτος είναι ο φόβος. Θα δούμε πώς θα πάει».

Παίρνοντας το λόγο κατόπιν ο Δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε σε στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα του τελευταίου δεκαημέρου σε επίπεδο δήμου, που έδωσε ο ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, είχαμε: 5 Απριλίου 122, 12 Απριλίου 114 και 19 Απριλίου 96.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βοργιαζίδης, «υπάρχει μία πτωτική τάση και αργή αποκλιμάκωση στο δήμο Βέροιας, αλλά το μέλλον θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά μας. Ευτυχώς δεν βλέπουμε στο Δήμο εικόνες σαν της πρωτεύουσας, με ολονύχτιες συναθροίσεις. Ο κόσμος βγαίνει, αλλά σέβεται κάποια ωράρια και ελπίζουμε έτσι να συνεχίσουμε».

Με τη σειρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γεωργία Μπατσαρά, με αφορμή την πρόσφατη χαλαζόπτωση σε περιοχές της Ημαθίας, έκανε λόγο «για ζημιές που φθάνουν στο 100% και πως πλήττεται ο αγροτικός κόσμος και πίσω από αυτόν πλήττονται και άλλα επαγγέλματα». Δηλώνοντας «τη συμπαράστασή μας στον αγροτικό κόσμο και ζητάμε από τον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις εργασίες, για να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες».

Αναφερόμενη στον κορονοϊό, επεσήμανε πως «έχουμε μία πτωτική πορεία, αλλά αυτό δε σημαίνει να μην προσέχουμε. Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένα πανηγύρι στην πόλη, ενώ είμαστε σε lockdown. Γι' αυτό όλοι πρέπει να σπεύσουν να εμβολιασθούν. Και αύριο (σήμερα) εμβολιάζομαι κι εγώ».

Ο δε Αντώνης Μαρκούλης αναφερόμενος στην 21η Απριλίου 1967 έκανε λόγο για «μια μαύρη νύχτα, που εξελίχθηκε σε μαύρη επταετία», ενώ ο Γιώργος Μελιόπουλος, με αφορμή τα 54 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, είπε πως «εκφράζουμε το σεβασμό μας και αποτίουμε φόρο τιμής σ' όσους φυλακίσθηκαν και έδωσαν τη ζωή τους στον αντιδικτακτορικό αγώνα».

Για την ανάγκη να μπει μπροστά ο Δήμος Βέροιας, όπως συμβαίνει στην Πέλλα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, επεσήμανε από την πλευρά του ο Γιάννης Τσαναξίδης, ο οποίος συνάμα έθεσε αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και μακριά την είσοδο ιδιωτικών εταιριών σ' αυτόν.

Ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, αφού έκανε γνωστό πως εμβολιάσθηκε με το εμβόλιο της Astrazeneca, σημείωσε πως «υπάρχει φόβος, αλλά τα εμβόλια πρέπει να προχωρήσουν».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής