breaking news Νέο

TA "ΔΕΝ" ....του ΔΕΝΔΙΑ (ΔΕΝδια- πραγματευόμαστε την ΕΛΛΑΔΑ, Δικτάτορα Ερντογάν) - Γράφει ο Τάσος Καραμπατζός

TA

Επιτέλους, για πρώτη φορά τα πολλά τελευταία χρόνια, νιώσαμε εθνικά υπερήφανοι. Βρέθηκε ένας Έλληνας πολιτικός να πει τα πράγματα ως έχουν. Τι είπε δηλαδή; Τα απολύτως ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Αλλά να που φτάσαμε, χαιρόμαστε για τα αυτονόητα!

Το εντυπωσιακό είναι, ότι τα είπε και μέσα στο παλάτι του Σουλτάνου. Για να τ' ακούσει απ' ευθείας κι ο ίδιος ο Σατράπης, αλλά και η κοινή γνώμη της Τουρκίας. Και να μάθουν επιτέλους, ότι και η Ελλάδα έχει τα ΔΙΚΑΙΑ της και δεκάδες επιχειρήματα. Και δη ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΑ. Φτάνει λοιπόν ο κατευνασμός. Φτάνει η ...ευγένεια, η μίζερη ενδοτικότητα, η φοβικότητα και οι απανωτές υποχωρήσεις. Γιατί οι Δικτάτορες είναι πάνω απ΄ όλα θρασύδειλοι. Υψώθηκε επιτέλους μια φωνή αλήθειας και δικαίου. Μια καθαρή Ελληνική φωνή. Είναι σαφές πλέον ότι οι Τούρκοι, επιτίθενται στην Ελλάδα και θέλουν να κατακτήσουν μέρος της. Είτε νησιά είναι αυτά, είτε θάλασσες. Κι ο ενδοτισμός, σημαίνει απώλεια ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Όλο αυτό επομένως που έγινε, τελικά μας βγήκε και σε καλό. Ήταν ένα διαφορετικό "Μολών λαβέ"! Έτσι μπράβο.

Η στάση Δένδια, ήταν αναντίρρητα ένα βάλσαμο στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και μάλιστα απ' άκρου εις άκρον των κομματικών χώρων. Αν π.χ. γίνει τώρα μια δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα θα είναι συντριπτικά υπέρ των Ελληνικών επιχειρημάτων και θέσεων, όπως ακριβώς εκφράσθηκαν από τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια. Αυτό δε που εντυπωσιάζει, είναι το "εκτός έδρας". Εκεί δηλ. που πηγαίνουν οι Ηγέτες του κόσμου και ...υποβάλουν τα σέβη τους στον πολυχρονεμένο Πασά, ο Έλληνας υπουργός σήκωσε ανάστημα !

Το τσιράκι του αιμοσταγή Ερντογάν, ο Τσαβούσογλου, τα γκολ τα έφαγε ... από το 85' και μετά. Έτσι, για να ξέρει ότι οι σχέσεις, οι επαφές, οι διερευνητικές και κάθε είδους διάλογος, αρμόζει ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

Όχι με νεοφασίστες (μέρα που είναι .....) τύπου Ερντογάν.

Τα 'θελε και τα 'παθε λοιπόν, ο ...φίλος του ο Μαβλούτ. "Ξύστηκε στην γκλίτσα του τσομπάνη". Και τι είπε ο κ. Δένδιας, προς τον ...αμήχανο ομόλογό του; Λόγια πολύ καθαρά.

Νέτα -σκέτα που λέμε:

1) ΔΕΝ υπάρχει "μειονοτικό" θέμα στην Δυτική Θράκη μας. "....Αγαπητέ Μαβλούτ, ότι η μειονότητα είναι Μουσουλμανική δεν το λέμε εμείς, αλλά η συνθήκη της Λωζάνης του 1923, την οποία ...υπογράψατε κι εσείς...."!

2) ΔΕΝ συνάδει με το καλό πολιτικό κλίμα η μετατροπή σε τζαμί, της Αγιασοφιάς, του Παγκοσμίου συμβόλου της Ορθοδοξίας.

3) ΔΕΝ μπορεί να μιλάτε εσείς για συνεργασία των δύο κρατών στην προστασία των Θρησκευτικών μας μνημείων εκατέρωθεν, εσείς που έχετε μετατρέψει πολλούς ναούς σε τζαμιά (Μονή της Χώρας, στην Τραπεζούντα, στη Βιθυνία κλπ).

4) ΔΕΝ μπορείτε να μιλάτε εσείς για "μειονοτικό" όταν έχετε κατασφάξει χιλιάδες χριστιανούς Ορθοδόξους στην Κων/πολη και από 500.000 που ήταν το 1923, απέμειναν μόλις 2.000!

5) ΔΕΝ μπορεί οι συνεργάτες σας, να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Δεν ήθελα αγαπητέ Μαβλούτ εδώ ανοιχτά, αλλά αναγκάζομαι να πάρω θέση, γιατί με προκαλέσατε....

6) ΔΕΝ θα σιωπήσω, αγαπητέ Μαβλούτ.

7) ΔΕΝ έχετε υπογράψει τη Διεθνή Συνθήκη για το "Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και μιλάτε για θαλάσσια δικαιώματα!

ΔΕΝ είναι αποδεκτό από την Ελλάδα, να γίνονται 400 υπερπτήσεις πάνω από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ !!

9) ΔΕΝ είναι η Ελλάδα μόνη της. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία (μα, πόσο ωραία τον ειρωνεύτηκε !!!) ευελπιστούμε να μπείτε κάποτε κι εσείς !!! Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αγαπητέ Μαβλούτ, ΔΕΝ είναι τρίτος. Η Ελλάδα ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια..... με "ευρωπαϊκό κεκτημένο".

10) ΔΕΝ ήταν συμπεριφορές αυτές του Μαρτίου (2020 - .....θυμάστε τον υβριδικό πόλεμο με τους μετανάστες να επιχειρούν να παραβιάσουν τα σύνορα του Έβρου).

11) ΔΕΝ θα κάνετε μάθημα στην Ελλάδα. (Πόσο ωραίο!).

12) ΔΕΝ αποστρατιωτικοποιούνται τα Νησιά μας γιατί ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ. Τα ακούσατε ορθά και κοφτά, κύριε Μεβλούτ και σατράπη Ερντογάν με τα σκυλιά σου (βλ. Ακάρ) που θέλετε τα νησιά μας να είναι χωρίς στρατό για να τα κάνετε μια ...μπουκιά! Γιατί εμείς οι Έλληνες, έχουμε δυστυχώς πολύ κακή πείρα από εσάς τους αδίστακτους Πολεμοχαρείς και μην ξεχνάμε την στρατιωτική επέμβαση - ΚΑΤΟΧΗ της μισής Κύπρου το 1974.

13) ΔΕΝ θέσατε αγαπητέ Μαβλούτ, θέμα 6 ή 10 μιλίων το 1923, παρά μόνο το θυμηθήκατε μετά το 1975?

14) ΔΕΝ συνάδει ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ (casus belli), με τις επιδιωκόμενες σχέσεις Καλής Γειτονίας".

Και τέλος, για .... επιδόρπιο:

15) ΔΕΝ πιστεύω Μαβλούτ να ματαιώσεις το δείπνο με το «ιφτάρ» επειδή σε «τάπωσα», γιατί ...πεινάω ο έρμος!

Ήταν θαρρώ για όλους μας, μια βαθειά ΑΝΑΣΑ, μέσα στη θλίψη που ζούμε. Ας ελπίσουμε αυτό να είναι μια αρχή για μια νέα ....ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ.

 

Τάσος Καραμπατζός


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής