breaking news Νέο

Επαιξε όσο χρειάζονταν η ΒΕΡΟΙΑ

Επαιξε όσο χρειάζονταν η ΒΕΡΟΙΑ

Μπορεί να μην εντυπωσίασε κανέναν η επιστροφή στις επιτυχίες και η νίκη της ΒΕΡΟΙΑΣ με 3-1 επί του Θεσπρωτού, όμως μονο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει, αφού όλοι όσοι βρέθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, νομίζουμε συμφωνούν ότι η ομάδα του Χουάν Ρότσα παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο που κατά διάστημα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε την συμπάθεια και τις εντυπώσεις των θεατών.

Ο Θεσπρωτός, έτσι όπως παρουσιάστηκε στο παιχνίδι κόντρα στη ΒΕΡΟΙΑ την περασμένη Κυριακή, μόνο αμελητέα ποδοσφαιρική ποσότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και είμαστε σίγουροι πως αν συνεχίσει με το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο θα κάνει αρκετές ζημιές στους "μεγάλους" της κατηγορίας, τις ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους.

Οσον αφορά την ΒΕΡΟΙΑ, στο πρώτο 45λεπτο και αφού ξεπέρασε τον αιφνιδιασμό της, το "θράσος" με το οποίο μπήκε στο παιχνίδιο αντίπαλος, πέτυχε δυο γρήγορα γκολ, παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, για να αρκεστεί στη συνέχεια στη διαχείριση του σκορ. Οταν μάλιστα, στα μέσα περίπου του δευτερου ημιχρόνου, ήρθε και το τρίτο τέρμα να κλειδώσει τη νίκη, δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να ξοδέψει επί πλέον ενέργεια τη στιγμή μάλιστα που ακολουθεί το Σάββατο το μεσημέρι το ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την Καβάλα, στο "Ανθή Καραγιάννη".

Το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, κόντρα στον Θεσπρωτό, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, πραγματοποιήθηκε μέσα σε "ειδικές συνθήκες". Στα πρώτα 10 λεπτά η ΒΕΡΟΙΑ φάνηκε να αιφνιδιάζεται από το δυνατό και ασυνήθιστο, για μία ομάδα της δικής του δυναμικής, από τον αντίπαλο της, ξεκίνημα και μόλις συνήλθε πέτυχε δυο γρήγορα γκολ στο 10' και στο 25', παίρνοντας έτσι ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη και δεν είχε, όπως ήδη αναφέραμε, κανένα λόγο να φορτσάρει, την στιγμή μάλιστα που πριν τέσσερις ημέρες είχε δώσει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι και σε λίγες ημέρες ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με την Καβάλα.

Αφήνουμε λοιπόν, τα συμπεράσματα, για το παιχνίδι που έρχεται με την Καβάλα το Σάββατο στο "Ανθή Καραγιάννη", το οποίο υπενθυμίζουμε, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι οι φίλαθλοι της ΒΕΡΟΙΑΣ και φυσικά όχι μόνο, αφού θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 και πάμε στις δηλώσεις των προπονητών για να δούμε και την δική τους άποψη, οσον αφορά την εικόνα του αγώνα των δυο ομάδων.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ (ΒΕΡΟΙΑ): "Εκτός από έναν αξιόλογο αντίπαλο, όπως έδειξε ότι είναι ο Θεσπρωτός, είχαμε  να αντιμετωπίσουμε, όπως βέβαια και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας και την σωματική και ψυχική κούραση των παικτών, αφού μέσα σε 21 ημέρες και ύστερα από μία 10μηνη περίπου αποχή έδωσαν το έκτο στη σειρά παιχνίδι, από τα οποία μάλιστα το προηγούμενο, πριν τέσσερις ημέρες, στις Σέρρες χρειάστηκε να δώσουν όλη την ενέργεια τους. Οι παίκτες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν και κάτι παραπάνω όταν ο στόχος είναι υψηλός και η νίκη σε κάθε αγώνα μονόδρομος, όπως της δικής μας ομάδας. Σήμερα, όπως ήδη ανέφερα και ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου, βρήκαμε απέναντι μας μία πολύ αξιόλογη ομάδα, που, επιτρέψτε τον χαρακτηρισμό μου, είχε άγνοια κινδύνου, αφού δεν είχε τίποτα να χάσει όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα. Απεναντίας ότι κι αν έπαιρνε από το παιχνίδι γι' αυτήν θα ήταν κέρδος.

Το διάστημα που είχαμε από την περασμένη Τετάρτη προσπαθήσαμε να το εκμεταλλευθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φροντίσαμε να πάρουν ανάσες και κάποιοι παίκτες που τις χρειαζονταν για να μπορέσουμε να παρουσιάζουμε καλή εικόνα, συνδυάζοντάς την φυσικά με ένα θετικό αποτέλεσμα, για να παραμείνουμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ετσι και έγινε.

Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, πετύχαμε δύο γκολ, είχαμε και κάποιες ακόμη ευκαιρίες να διευρύνουμε το σκορ και γενικά κλειδώσαμε, κατά κάποιο τρόπο τη νίκη. Γιατί καμια ομάδα, με έναν αντίπαλο σαν εμάς δεν είναι εύκολο να γυρίσει ένα παιχνίδι, όταν μάλιστα το σκορ στο πρώτο ημίχρονο είναι 2-0 σε βάρος της.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είπα στα παιδιά, ότι για να είμαστε σίγουροι για τη νίκη θα πρέπει να πετύχουμε και ένα τρίτο τέρμα και στη συνέχεια να κάνουμε διαχείριση του σκορ. Οπως και έγινε. Ετσι μας δόθηκε και η ευκαιρία να ξεκουράσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές μας και να προστατέψουμε κάποιους άλλους που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμού. Ετσι πήραν χρόνο συμμετοχής ο Μουχαλη, που είναι η πρώτη φετινή του και ο Τζιοβάνι που προέρχονταν από τραυματισμό, κάτι που με διαφορετικές συνθήκες δεν θα το αποφασίζαμε. Αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα, να χαθεί ένα μέρος από την συνοχή της ομάδας μας και να πέσει η απόδοση της, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο αντίπαλος, που έδειξε ότι διαθέτει μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και κατά διαστήματα μας πίεσε. Θεωρώ όμως ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.

Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι το οποίο είναι επίσης πολύ δύσκολο και θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο Θεσπρωτό, για την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε και στον φίλο μου τον Χουάν που έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και κάνει καλή δουλειά, να ευχηθώ να πετύχει τους στοχους του. Εμείς από αύριο θα ετοιμάσουμε την ομάδα μας για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι".

 

ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ (ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ): "Για την ομάδα μου ήταν ένα ωραίο απόγευμα. Οταν αγωνίζεσαι σε τέτοιο γήπεδο και απέναντι σε μία ιστορική ομάδα, όπως η ΒΕΡΟΙΑ, από μόνα τους αποτελούν κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Εμείς χαρήκαμε το παιχνίδι, έστω κι αν το χάσαμε, αφού έχουμε κουραστεί με την αντιπαλότητα χωρίς λόγο.

Ηρθαμε στη ΒΕΡΟΙΑ να παίξουμε ένα επιθετικό ποδόσφαιρο και το κάναμε. Πληρώσαμε όμως  τρία λάθη, μείναμε ακάλυπτοι σε αντεπιθέσεις της ΒΕΡΟΙΑΣ και δεχθήκαμε τρία γκολ.

Παρότι χάσαμε 3-1, προσωπικά πιστεύω ότι έγινε ένα ωραίο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Για μας δεν είναι η πρώτη φορά που πληρώνουμε τα λάθη μας, ακριβώς επειδή είμαστε μία επιθετική ομάδα και καμιά φορά όταν δεν τελειώνεις τις φάσεις το πληρώνεις στο ποδόσφαιρο. Το ίδιο συνέβη και με τον Πιερικό.

Θεωρώ πάντως ότι στην ομάδα μου όλα πηγαίνουν καλά. Είμαστε μια καινούργια ομάδα που προσπαθεί για το καλύτερο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΒΕΡΟΙΑΣ για την εξαιρετκή φιλοξενία. Η ομάδα μας επαναλαμβάνω παρουσιάζει όχι μόνο στο σημερινό, αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια καλή εικόνα. Ομως έχουμε δρόμο ακόμη. Θεωρώ πάντως ότι βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι. Ο τρόπος που δεχθήκαμε τα γκολ, από μια ποιοτική ομάδα όπως η ΒΕΡΟΙΑ, είναι μάθημα για μας. Οι ήττες είναι αυτές που διδάσκουν περισσότερο. Γιατί αν κερδίσεις με 1-0, με γκολ οφσαϊντ είναι σαν να βάζεις τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι".


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής