breaking news Νέο

Πώς θα πηγαίνουμε σε εστιατόρια, καφέ - Πόσοι θα κάθονται σε κάθε τραπέζι, τι ώρα θα φεύγουμε

Πώς θα πηγαίνουμε σε εστιατόρια, καφέ - Πόσοι θα κάθονται σε κάθε τραπέζι, τι ώρα θα φεύγουμε

Ο κύβος ερρίφθη και έξι μήνες μετά η εστίαση θα ανοίξει τα καταστήματά της στις 3 Μαΐου μόνο για τους εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Όπως είπε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης χθες το πρωί σε δηλώσεις του, η απόφαση για να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο ελήφθη έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός.

Τώρα σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες.

Ωστόσο  πηγές αναφέρουν ότι το υπουργείο επεξεργάζεται ήδη τα μέτρα και τα βασικότερα φαίνεται ότι θα είναι η χρήση μάσκας η οποία θα είναι υποχρεωτική για το προσωπικό αλλά και υποχρεωτική για τους πελάτες μόνο για την ώρα αναμονής μέχρι να κάτσουν στο τραπέζι τους. Όπου δηλαδή υπάρχει συγχρωτισμός θα πρέπει να φοράνε την μάσκα τους οι πελάτες, και όταν κάθονται στο τραπέζι τους θα μπορούν να την βγάζουν.

Τώρα, το νέο μέτρο που θα ισχύσει με το άνοιγμα της εστίασης είναι τα self-test, τα οποία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας -και έτσι και στην εστίαση- θα είναι υποχρεωτικό το self-test, δύο φορές την εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται ότι τα άτομα ανά τραπέζι θα είναι τελικά 6 και φυσικά θα υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις στα τραπεζο-καθίσματα.

Ακόμη, να διευκρινίσουμε ότι δεν έχει κλειδώσει το τι θα γίνει με τα όρια πληρότητας στην κάθε επιχείρηση. Θυμίζουμε ότι πέρσι υπήρχαν διαφορετικά όρια ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής, τα οποία ξεκινούσαν από το 50% και έφταναν μέχρι και το 80% πληρότητας.

Τέλος, να πούμε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί και το ακριβές ωράριο λειτουργίας της εστίασης, ωστόσο  στις προχθεσινές του ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυκλοφορία των πολιτών μετά το Πάσχα διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ, οπότε μία πιθανή ώρα ίσως να είναι και αυτή ωστόσο αναμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Ανάπτυξης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής