breaking news Νέο

Πως θα ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας, Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Πως θα ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας, Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Δεν είναι το ζήτημα να γνωρίσουμε τον κόσμο , είναι να τον αλλάξουμε , ανάφερε ο ΜΑΡΞ στα μέσα του 19ου αιώνα .Μεταφέροντας την ρήση στην δική μας πραγματικότητα , δεν είναι σκόπιμο να επαναλαμβάνουμε πόσο καταστροφική είναι η κυβερνητική πολιτική ,  αλλά πως θα δημιουργήσουμε τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες να την ανατρέψουμε  προτού ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο..Τους γνωρίσαμε , πόσο αδίστακτοι είναι , ψεύτες, κυνικοί. Ακόμη και την πανδημία εκμεταλλεύτηκαν  για να περάσουν αντιλαϊκά και αυταρχικά νομοσχέδια .Ενώ η κοινωνία είναι κλεισμένη , ζει  με το φόβο της πανδημίας , αυτοί, από το σπουδαστικό της ασφάλειας που καταργήθηκε στην μεταπολίτευση , έβαλαν την αστυνομία στα πανεπιστήμια .Ψηφίσανε απαγορευτικά μέτρα  για συγκεντρώσεις , αντιδράσεις  εργαζομένων , φοιτητών , να προλάβουν να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι που έρχεται .Ήταν προνοητικοί σ` αυτό αλλά δεν συνειδητοποίησαν  ότι δεν μπορεί καμία προληπτική πολιτική να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή!

Τις ανθρώπινες ζωές τις αντιμετώπισαν σαν στατιστικά στοιχεία ,οι απ` ευθείας αναθέσεις πάνε «σύννεφο» στους ημετέρους με την διασπάθιση  δημόσιου χρήματος ,στρατιές μετακλητών συμβούλων-κύρια από το δημοσιογραφικό χώρο που στο παρελθόν πρωτοστάτησαν στο  αντί ΣΥΡΙΖΑ  μέτωπο- επάνδρωσαν το «επιτελικό κράτος» ,  εργαλειοποίησαν  απροκάλυπτα την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας κλπ. Είναι μακρύς ο κατάλογος στους 18 μήνες διακυβέρνησης των ανονημάτων της ,που δείχνουν πόσο επικίνδυνοι και αδίστακτοι  είναι. Έσκασε και τελευταία  το σκάνδαλο με τον πρώην μάνατζερ πορνοστάρ !! Η κατρακύλα  τους οδήγησε στο «βούρκο»!!

Να επαναλάβω ένα όχι ρητορικό ερώτημα που έθεσα και σε προηγούμενο σημείωμα μου: μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ να είναι συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία , να προλάβει την ολοκληρωτική καταστροφή ,να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες για δεύτερη φορά; Δύσκολη ερώτηση!

Ας επαναλάβουμε μερικές αλήθειες:

Προχώρησε η διεύρυνση και κατ` επέκταση ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ όπως είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος τον Ιούλη του 2019 σαν το πρώτο πολιτικό στοίχημα μετά τις εκλογές; ΟΧΙ.        Ποιοι και γιατί έβαλαν εμπόδια στο να μην προχωρήσει αυτός ο πολιτικός στόχος; Η όλη πορεία με αποκορύφωμα τις εσωκομματικές  εκλογές δείχνει την νοοτροπία, την αντίληψη ορισμένων στελεχών  για το πώς εννοούσαν αυτήν την διεύρυνση. ΟΧΙ την αντιστοίχιση  του οργανωμένου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  με την εκλογική του δύναμη , αλλά την αντιστοίχιση της εκλογικής δύναμης στον  προϋπάρχοντα και ήδη διαμορφωμένο από παλιά στενό κομματικό μηχανισμό!!Δηλαδή το 32% να αντιστοιχισθεί στον μηχανισμό του 3%!! Την διεύρυνση την «εννοούν» κάπως διαφορετικά. Περισσότερο σαν «αριθμό ατόμων», ένα είδος «ιδιωτικού στρατού» που θα χρησιμοποιούνταν στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες , για να «μην τους πάρουν το κόμμα» οι άλλοι!!

Δεν έγινε απολογισμός της κυβερνητικής θητείας , με βάθος εκτίμηση για τα αίτια της ήττας. Δεν απαντήθηκε αν ήταν μονόδρομος η υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων στρωμάτων  - που ακούνε αριστερά και τρέχουν ακόμη - , ή  μπορούσε με άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής να υλοποιηθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις  !! Το μαξιλάρι των 37 δις. αν ήταν μικρότερο θα  υπήρχε πρόβλημα ;

Ποια άτομα προκάλεσαν με το ύφος ,το ήθος, την «αφέλεια» τους κλπ; Είναι και άλλα ερωτήματα που δεν πρέπει  να αποσιωπηθούν  παρά να απαντηθούν.

Μόλις πέρασε ο «κουρνιαχτός» , αφού δεν έγινε  καμία  ανάληψη ευθυνών για τα τραγικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών  εκλογών που έβαλαν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις με την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές, αυτοί που είχαν την αποκλειστική ευθύνη ,στην αρχή «σφύριζαν» αδιάφορα και μετά απόκτησαν το θράσος να «κουνάν το δάκτυλο»  και το χειρότερο να κρατάνε και το «αριστερόμετρο» και να κρίνουν!!! Αυτό μεταφέρθηκε  και  στις Νομαρχιακές Επιτροπές που  εναπόθεσαν τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Στις μικρές κοινωνίες αυτά είναι πιο ορατά. Γνωρίζουν ποια στελέχη δεν στήριξαν τις αποφάσεις του κόμματος για τις οποίες οι ίδιοι ήταν υπεύθυνοι! Κάποιοι όμως αρέσκονται στον «στρουθοκαμηλισμό»!!

Ο Τσίπρας παίρνει πολιτικές πρωτοβουλίες , «στριμώχνει» άσχημα την κυβέρνηση , γεμίζει την «καρδάρα» και ώ του «θαύματος» έρχονται ορισμένοι και τραβάνε μία κλωτσιά και «χύνουν» το γάλα! Πότε ο Πολλάκης με τον «ναρκισσισμό» που τον περιβάλει ,την εμμονή του στο «πληκτρολόγιο» , την ροπή του στον «αυριανισμό» , πότε ο Φίλης , ο Δρίτσας κλπ ,που τώρα θυμήθηκαν τις αριστερές καταβολές και  για παράδειγμα , ξέχασαν τι στήριζαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό!! Και συμβαίνει το παράδοξο  τα προβλήματα  να τα δημιουργούν αυτοί που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ , και όχι οι λεγόμενοι «Πασοκογενείς» που μέμφονται ορισμένοι , ούτε από άλλους πολιτικούς χώρους. ΓΙΑΤΙ;; Μήπως θεωρούν το κόμμα ιδιοκτησία τους και τους άλλους παρείσακτους , «μουσαφιραίους»; Φοβούνται και αυτοί μην τους πάρουν το κόμμα άλλοι; Και γι` αυτό επιμένουν σε «εσωκομματική λειτουργία» ,να μπορούν να κρατάνε και τον πρόεδρο σε «ομηρία»!!

Όλα τα παραπάνω και ενδεχομένως και άλλα που μπορούν να προστεθούν και θα μας απασχολήσουν αργότερα , κάνουν ακόμη τον κόσμο διστακτικό. Δεν μπορεί να εξηγηθεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις στα ποιοτικά χαρακτηριστικά να κατακρημνίζεται η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην εισπράττει τίποτα!!Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας η πιο ανίκανη ,αδίστακτη και επικίνδυνη κυβέρνηση  και να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δημιουργήσει το  λαικό  ρεύμα της ανατροπής.

Η λύση βρίσκεται μόνο στα χέρια του Προέδρου. Άς μην περιμένει να την δώσει με την διεξαγωγή του συνεδρίου. Αυτό θα πάει μακριά. Και να προσδιοριστεί η ημερομηνία του είναι ικανός ο  Μητσοτάκης να..προκηρύξει εκλογές πάνω   σ` αυτήν!!! Άρα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για να ξεκινήσει την αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να  αναδιατάξει την ηγετική ομάδα και να συμπεριλάβει νέα άτομα προερχόμενα από την κοινωνία , που να μην κουβαλάνε «παλιές αμαρτίες».Nα βγούνε  μπροστά νέα στελέχη να πάρουν στις «πλάτες» τους την πορεία του κόμματος, και να αποτελέσουν τον μελλοντικό  κυβερνητικό πυρήνα..Να ξέρει ο κόσμος με ποιους  θα προχωρήσει την επόμενη μέρα!

Άμεσα να δοθεί στην δημοσιότητα το κυβερνητικό πρόγραμμα , η εναλλακτική πρόταση, να γνωρίσει ο λαός τις αγεφύρωτες διαφορές με την νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται.

Ενίσχυση της επικοινωνιακής ομάδας με άτομα εξειδικευμένα  ,από την αγορά  .Να καταγράφονται και να αναλύονται συμπεριφορές εκλογικών στρωμάτων κλπ. Να αντιμετωπιστεί  ο «στραγγαλισμός» που επέβαλαν τα συστημικά και «μπουκωμένα» ΜΜΕ και να φτάσει η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον πιο απομακρυσμένο πολίτη. Ήδη αξιολογείται θετικά  η αναβάθμιση της νέας ομάδας εκπροσώπησης  τύπου..

Περισσότερη βοήθεια στις Νομαρχιακές Επιτροπές για να παίξουν σωστά το ρόλο τους. Να αντιμετωπιστεί « εν τη γεννέση της» φαινόμενα  παραγοντισμού ,και κάθε συμπεριφοράς που δεν συνάδει με το ήθος της αριστεράς.

Πρόεδρε  πάρε την κατάσταση στα χέρια σου ,τράβηξε την «κόκκινη» γραμμή , προτού την «τραβήξουν» άλλοι , αύριο!! Μην επιτρέψεις σε κανέναν να διαβεί τον «ρουβίκωνα»!!!

Γιώργος Κακαφίκας

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής