breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Μετακινήσεις προς την ενδοχώρα τέλος, είπε ο Μητσοτάκης. Τι να κάνει ο μεσιέ Μιχάλης, ο δικός μας από το Νησί, στουκάρει όλο το αστυνομικό σώμα στα διόδια, να βλέπουν αν ο μπάρμπας από την Αθήνα έχει νόμιμο χαρτί για οδοντίατρό του στην Καλαμάτα.

Θα σε μαλώσω κυρ Μιχάλη μας. Πού ξέρει ρε ο αστυφύλακας, αν ο παππούς δεν πάει στη Μεσσηνία, για να τροχίσει τη μασέλα του; Πώς θα φάει ρε το αρνί ο άνθρωπος;  Στο μπλέντερ;

Μυστήρια πράγματα σκέφτονται στην κυβέρνηση, ρε. Και άντε, αν ο μπάρμπας έχει...μπάρμπα στην Κορώνη και του έχει βγάλει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από το τοπικό Κέντρο Υγείας, ότι πρέπει να επισκεφτεί τον ουρολόγο, για να του γράψει τριμηνία για τα βιάγκρα του.

Εμείς εδώ οι Μακεδόνες  της διασποράς, πώς θα έρθουμε στα χωριά μας από πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα; Τι να πω στον αστυφύλακα στα Μάλγαρα; Ότι έρχομαι πίσω, γιατί πρέπει να πάω να βάψω τα αυγά για τη Μεγάλη Πέμπτη και δεν είχαν μπογιά τα Λιντλ;

Κι αν του ψιθυρίσω, εκ μέρους του Μιχάλη από το Νησί, άντε έχω μια ελπίδα. Αλλιώς θα μου πει, γύρνα πίσω ρε, που θες και βαμμένα αυγά.

Υπάρχει μια λύση φυσικά, που σας τη μεταδίδω πρώτος. Να βάψετε έναν κουβά με τη φάτσα του Μιχάλη. Από τη μια μεριά πράσινα, με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μπλε, με το ζεύγος Μπαλατσινού-Κικίλια. Έτσι είναι σίγουρο ότι θα περάσετε τα μπλόκα, χωρίς να σας πει κανένας τίποτε.

Η άλλη λύση, για να έρθεις από Αθήνα-Βέροια, είναι λιγάκι δύσκολη, αλλά έχει στοιχεία survivor, που σίγουρα θα σας αρέσει.

Πετάτε από Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη, μετά με λεωφορείο στα σύνορα με την Ελλάδα, μπαίνετε στο καραβάνι των λαθρομεταναστών που περνούν χωρίς διόδια και έλεγχο από τον Έβρο, μια στάση στο Διδυμότειχο, για να ακούσετε το περίφημο μπλουζ και μια στάση Κομοτηνή να πάρετε στραγάλια. Και μετά μια στάση Σέρρες για ακανέδες. Αν δείτε αστυνομικό στο δρόμο, πείτε τους εγκώ Συρία είμαι και τέλος, φτάνετε Πλατύ, στο πιτς-φιτίλι. 

Από Πλατύ σαλτάρετε σε καμιά καρότσα αγροτικού (καλύτερα σε τσιγγάνικο ντάτσουν, να αγοράσετε και καμιά πατάτα για το αρνάκι φούρνο, που έχουν βάλει οι δικοί σας στο Ξηρολίβαδο, μαζί με κοκορέτσι και οβελία, και τσουπ φτάνετε Βέροια.

Εκεί μη φοβηθείτε. Αν σας πιάσουν, το πολύ-πολύ να τους πείτε ότι έχετε φίλο τον Αρ(α)κά. Έτσι, αντί για Πάσχα με «Ζαχαρούλα» θα κάνετε Ανάσταση στο «φρέσκο». Όλα μια εμπειρία είναι, αδέρφια. Γιατί όχι;;;;


Χρυσοχοϊδης
Μπαλατσινού-Κικίλιας
Εγνατία Οδός
διόδια
διόδια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής