breaking news Νέο

Από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, τη Μ. Δευτέρα 26η Απριλίου...

  • Από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, τη Μ. Δευτέρα 26η Απριλίου...
  • Από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, τη Μ. Δευτέρα 26η Απριλίου...

*Συλλυπητήρια από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας στην οικογένεια του Χρήστου Χατζηδάκη

 

Σύσσωμη ήταν η αναφορά συλλυπητηρίων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, στην οικογένεια του εκλιπόντος εργαζομένου του δήμου, Χρήστου Χατζηδάκη. «Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, πάντα πρώτος στην εργασία του», είπε ο δήμαρχος.

 

*Θωμάς Τσουκαλάς : «Οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν τη «Βαρβαρέσος», αν και έχει παραγγελίες»

 

Εξέπληξε, ευχάριστα, ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ, Θωμάς Τσουκαλάς, για το ζήτημα της χρηματοδότησης της Βαρβαρέσος, για την οποία είχε συνάντηση, όπως ανακοίνωσε, με το διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, στην κάθοδό του στην Αθήνα. «Η Βαρβαρέσος είναι μια από τις δύο εναπομείνασες νηματουργίες στη χώρα. Έχει παραγγελίες, είναι έτοιμη να δουλέψει, αλλά δεν δίνουν οι τράπεζες λεφτά. Προφανώς το κέρδος του δεν είναι τόσο υψηλό. Αφήνουν ολόκληρους κλάδους και τοπικές  οικονομίες να καταστρέφονται. Να ετοιμαζόμαστε για ακόμη χειρότερα πράγματα», είπε ο κ. Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας το δήμαρχο, που τόνισε ότι χρειάζεται την προστασία της πολιτείας η ιστορική  νηματουργία.

 

*Νικόλας Καρανικόλας : «Ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων από παγετό και χαλάζι»

 

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, σε Αθήνα και Βέροια, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας. «Ο παγετός και το  χαλάζι επέφεραν  τεράστιες ζημιές στους αγρότες μας. Η καταστροφή ήταν βιβλική στο σύνολο της παραγωγής.  Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ζημιές  σε επίπεδο χώρας της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων, μπορεί και μισό δις και δεν αφορούν  μόνο στους παραγωγούς, αλλά και όλους τους εμπλεκομένους στον πρωτογενή τομέα», είπε ο δήμαρχος.

 

*Γιώργος Τασιώνας : «Μια ακόμη πρόταση της ΔΕΥΑΝ στο Αντώνης Τρίτσης»

 

Σε μια ακόμη πρόταση της ΔΕΥΑΝ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης-αποχέτευσης Νάουσας, Γιώργος Τασιώνας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφορά το αποχετευτικό δίκτυο στην επέκταση της Νάουσας και στην περιοχή του Νοσοκομείου, ώστε να μην πέφτουν λύματα στο ποτάμι, όπως είπε ο κ. Τασιώνας. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη στη γνωστή μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του ενεργειακού δυναμικού του δικτύου ύδρευσης, είπε ότι δεν ήταν μελέτη, αλλά τεχνικές συμβουλές. «Πλην από τη «Βέτλανς» και το «Μπαχούτσι» , τα υπόλοιπα έξι από τα οκτώ σημεία δεν έχουν υψηλή ανταποδοτικότητα. Πρέπει να επενδύσουμε 5 εκ. ευρώ, για να πάρουμε 40 χιλιάδες. Να εμφανίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή τη μελέτη και αν είναι όπως τα λέει, να την ολοκληρώσουμε, βρίσκοντας το κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα», κατέληξε ο πρόεδρος.

 

*Σταύρος Φουντούλης :  «Πρότυπο αθλητικό κέντρο στη Στράντζα, προς όφελος του Δήμου»

 

Ευχάριστα νέα για το γήπεδο της Στράντζας έφερε η χρηματοδότησή του, μέσω του «Αντώνης Τρίτσης», με το ποσό των 310.000 ευρώ, για τη δημιουργία αποδυτηρίων. Ο εκ Στράντζας καταγόμενος, δημοτικός σύμβουλος του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, Σταύρος Φουντούλης, ευχήθηκε να δημιουργηθεί στη Στράντζα ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο, προς όφελος του δήμου. Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στους συμβούλους της κοινότητας Νάουσας και τους εθελοντές που τους βοηθούν, για το παραγόμενο έργο τους, ευχόμενος να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και άλλοι συνδημότες του.

 

*Αντιγνωμίες για την κάθοδο στην Αθήνα, δημάρχου και αντιδημάρχων...

 

Στην κάθοδό του στην Αθήνα, όπου συνάντησε υπουργούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και το διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, με τους αντιδημάρχους του, Αντώνη Καραγιαννίδη, Παύλο Αδαμίδη και Γιώργο Τριανταφύλλου. Οι συναντήσεις τους με το Στέλιο Πέτσα, τη Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο και με το «Μαξίμου», προκάλεσαν την αντίδραση του επικεφαλής του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, τέως δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, ο οποίος σχολίασε την κάθοδο ως...σχολική εκδρομή! «Πολλή φωτογραφία και από ουσία μηδέν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσογιάννης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Ίλιας Ιωσηφίδου.

«Μας ξένισε και εμάς το ταξίδι και μάλιστα εν μέσω covid. Δεν χρειάζονται τέσσερεις άνθρωποι, για να τελειώσουν μια δουλειά», είπε.

«Οι αντιδήμαρχοι έχουν ουσιαστικό ρόλο. Προβλέπεται από το πλαίσιο των καθηκόντων τους. Δεν νομίζω να είναι σχολική εκδρομή  και να βγαίνουν 700.000 ευρώ από το «Φιλόδημο» για αθλητικά έργα στη Νάουσα. Τα ταξίδια είναι άκρως σημαντικά, με τα έξοδα να είναι ελάχιστα και αφορούν μόνο το ξενοδοχείο. Είναι σημαντικό να βρίσκονται μαζί μου. Κάναμε δύο ραντεβού στο ταμείο παρακαταθηκών, ώστε να προχωρήσουμε στη διαχείριση των χρεών του δήμου, αφού έρθει η εκκαθάριση της ΤΑΒ και της ΚΕΔΗΠΟΝ», απάντησε ο δήμαρχος.


Καρανικόλας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής