breaking news Νέο

Σημαντικό διπλό της Βέροιας - Νίκησε στην Κατερίνη τον Πιερικό με 0-1 και παρέμεινε στην κορυφή

Σημαντικό διπλό της Βέροιας - Νίκησε στην Κατερίνη τον Πιερικό με 0-1 και παρέμεινε στην κορυφή

Η ΒΕΡΟΙΑ πέρασε δίχως απώλειες από την γειτονική Κατερίνη κερδίζοντας τον Πιερικό στο γειτονικό ντέρμπι με 1-0 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα παρέμεινε συγκάτοικος στην κορυφή του βαθμολογικου πίνακα του βορείου ομίλου της Football League με την Καβάλα και τον Πανσερραϊκό που επισης κέρδισαν εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου (1-3) και τον Απόλλωνα Πόντου (0-3) αντίστοιχα.

Αντίθετα έχασε κι άλλο εδαφος ο τέταρτος της παρέας των διεκδικητών της ανόδου Ολυμπιακός Βόλου καθώς όπως ήδη αναφέραμε, έχασε στην έδρα του απο την Καβάλα και παρέμεινε στην πέμπτη θέση πίσω και από τον Πιερικό.

Το χθεσινό εκτός έδρας παιχνίδι της Βέροιας με αντίπαλο τον Πιερικό μόνο εύκολη υπόθεση όπως αποδείχθηκε δεν ήταν με την ομάδα της Κατερίνης να αποδεικνύει ότι μόνο τυχαία δεν ήταν τα μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα της και κυρίως το "μηδέν" παθητικό στα εντός έδρας παιχνίδια της.

Η ΒΕΡΟΙΑ ήταν καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού και από το 35' που ο αντίπαλος της έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας της Καραγκιοζίδης επειδή έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, ο αγώνας είχε έναν πρωταγωνιστή την φιλοξενούμενη ομάδα η οποία όμως μέχρι και το 73' δεν είχε καταφέρει να μετατρέψει σε ουσία σε γκολ την συντριπτική της υπεροχή, παρότι δεν της έλειπαν οι ευκαιρίες. Οχι βέβαια οι κραυγαλέες, οι κλασικές, όμως οι φάσεις που με ένα "κλικ" θα μπορούσαν να φέρουν το πολυπόθητο γκολ.

Κι αν θυμηθούν οτι το ίδιο είχε συμβεί και στο παιχνίδι με την Καβάλα αλλά και με τον Πανσερραϊκό δυο αγώνες που στοίχησαν στην ομάδα 5 βαθμούς νομίζουμε ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει τους υπεύθυνους.

Ομως, για να μην αδικήσουμε κανέναν θα πρέπει να δεχθούμε ότι η χθεσινή εκτός έδρας νίκη της ΒΕΡΟΙΑΣ κάθε άλλο παρα απαρατήρητη μπορεί να περάσει αφού ο Πιερικός απέδειξε ότι στην έδρα του μόνο αμελητέα ποδοσφαιρική ποσότητα δεν είναι. Και το ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο αυτό ίσως δυσκόλεψε περισσότερο το έργο της ΒΕΡΟΙΑΣ, αφού αμέσως μετά την αποβολή προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του για να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνά του.

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ ξεκίνησε φουριόζα το παιχνίδι και στα 25 πρώτα λεπτά δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ δίχως να κινδυνέψει σ'αυτό το διάστημα ούτε μια φορά η εστία της.

Στο 4' συγκεκριμένα ο Πασάς έξω από την μεγάλη περιοχή του Πιερικού τροφοδοτεί τον Λουκίνα που βρίσκεται σε θέση βολης, όμως ο τερματοφύλακας της γηπεδούχου ομάδας που διάβασε σωστά την φάση με έγκαιρη έξοδο προλαβαίνει τον επιθετικό της Βέροιας ενω στο 9' σέντρα σουτ του Πόζογλου βρίσκει το κεφάλι του Τοπαλίδη η μπάλα αλλάζει πορεία με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Η ΒΕΡΟΙΑ συνεχίζει να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ και στο 14' ο Λουκίνας στο τσαφ δεν προλαβαίνει να στείλει με το κεφάλι την μπαλα στα αντιπαλα δίχτυα ενω στο 24' ο Σκόνδρας ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πόζογλου έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπαλα ελάχιτα αουτ.

Στο 26' η πρώτη επίσκεψη του Πιερικού στην εστία της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Γκατσολάρι να εκτελεί φαουλ και τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 35' ο τερματοφύλακας του Πιερικού Καραγκιοζίδης βγαίνει εκτος της περιοχής και βλέποντας τον κίνδυνο πιάνει με τα χέρια την μπάλα κατι που αποφέρει την αποβολή του, ενω το φαουλ λίγα μετρα εκτός περιοχής που καταλογίζει η κα Τσιοφλίκη και εκτελεί ο Πόζογλου σταματά στο τοίχος.

Στην επανάληψη η πίεση της ΒΕΡΟΙΑΣ γίνεται πιο ασφυκτική όμως ο αντίπαλος της που έχει "ταμπουρωθεί" στην περιοχή του κρατάει τα δίχτυα της εστίας του ανέπαφα.

Μέχρι το 73' η ΒΕΡΟΙΑ δημιουργεί δυο - τρεις καλές φάσεις για γκολ δίχως όμως αποτέλεσμα ώσπου στο σημείο αυτό ο Πασάς δίνει τη λύση. Προηγήθηκε σουτ του Λουκινα με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια αμυντικού και να στρώνεται στον Πασά, που με νέο διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Τζήμα.

Στο διάστημα 20' περίπου λεπτών που απέμειναν για την ολοκλήρωση του αγώνα η Βέροια εγκαταστάθηκε στα καρέ του Πιερικού δίχως όμως να αλλάξει το 0-1 που είχε διαμορφωθεί στο 73'.

Τον αγώνα διαιτήτευσε η κ. Ανδρομάχη Τσιοφλίκη με βοηθούς τους Νίκζα και Τοροσιάδη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Καραγκιοζίδης, Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης, Κανταρτσής, Τακίδης (35' Τζήμας), Ντότσης (80' Δεμηρτζόγλου), Μακρής, Παπαδόπουλος (85' Ιντζόγλου), Κυβελίδης, Ιτσιος (85' Μηλιώτης), Γκατσολάρι (80' Χαρτσιάς).

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Παπαχρήστος, Μουχάλης (73' Αποστολόπουλος), Οικονόμου (58' Καραγιαννης), Πασάς, Πόζογλου (83' Βεργώνης), Μούργος (58' Σιμόνι), Λουκίνας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πιερικός - Βέροια 0-1

Απόλλων Π. - Πανσερραϊκός    0-3

Ολυμπιακός Β. - Καβάλα   1-3

Αριδαία - Θεσπρωτός 0-0

ΑΕΠ Κοζάνης - Τρίγλια      0-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΕΡ. ΒΑΘ.

1. ΚΑΒΑΛΑ   17-6       19

- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ      13-2       19

- ΒΕΡΟΙΑ      13-2       19

4. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 9-8  13

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.   7-7  12

6. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ  6-7  11

7. ΤΡΙΓΛΙΑ    4-6  8

8. ΑΡΙΔΑΙΑ   6-11       6

9. ΑΠΟΛΛΩΝ Π.  3-13       2

10. ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ    4-18       2


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής