breaking news Νέο

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ : Ακαταδίωκτο

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ : Ακαταδίωκτο

Η Κυβέρνηση αναδεικνύεται σε πρωτεργάτη παροχής ασυλίας και ακαταδίωκτου σε όσους υπηρετούν και εκτελούν τις αλλοπρόσαλλες εντολές της.

Μετά την αλλαγή του σχετικού άρθρου του Ποινικού Κώδικα, από τον ευφάνταστο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, με την οποία κατέστησε τη δίωξη των Τραπεζιτών για απιστία από αυτεπάγγελτο σε κατ’ έγκληση αδίκημα (δηλαδή οι ίδιοι οι Τραπεζίτες να αποφασίζουν αν θα διωχθούν), τώρα η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης με εντολή και έγκριση, ξεκάθαρα, του Κ. Μητσοτάκη, ψήφισε δια εκπρόθεσμης τροπολογίας το ακαταδίωκτο, προσφέροντας ασυλία στα μέλη των Επιτροπών, αλλά και σε λοιπά στελέχη, αφού η τροπολογία είναι τόσο αόριστη που παρέχει ασυλία όχι μόνο στους επιστήμονες, αλλά και σε γενικούς γραμματείς υπουργείων και λοιπούς λειτουργούς του κράτους.

 Τα μέλη των Επιτροπών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας «Δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», ενώ η δικαιοσύνη δεν θα μπορεί πλέον να ελέγξει το παραμικρό σχετικά με την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

 Γιατί να ψηφιστεί μία τέτοια διάταξη, όταν κάθε προδήλως αστήριχτη κατηγορία μπορεί να τεθεί στο αρχείο κατόπιν Εισαγγελικής διάταξης;

Τι φοβούνται άραγε η Κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης;

Μήπως τα εγκληματικά λάθη τους και την ανικανότητα τους να διαχειριστούν την πανδημία και οι παλινωδίες τους οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς αντί για ΜΕΘ και προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού επέλεξαν να ενισχύσουν ημετέρους επιχειρηματίες, ΜΜΕ (λίστα Πέτσα) κ.α.;

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Επιτροπών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να γίνουν γνωστά όσα έχουν λάβει χώρα στις συνεδριάσεις των Επιτροπών αυτών.

 Είναι ξεκάθαρη η λογική της Νέας Δημοκρατίας, του Κ. Μητσοτάκη και της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης του:

Για τον απλό Λαό ισχύουν άλλοι Νόμοι και για τους ημέτερους άλλοι Νόμοι που δεν αγγίζουν κανέναν.

                                                                                         Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

                                                                    Τομέας Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων    

                                                                                       Κινημάτων και Αλληλεγγύης                      


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής