breaking news Νέο

Στο ευρωπαϊκό δίκτυο ιστορικών πάρκων το πάρκο της Νάουσας!

Στο ευρωπαϊκό δίκτυο ιστορικών πάρκων το πάρκο της Νάουσας!

Στην τηλεδιάσκεψη των συμμετεχόντων στο ευρωπαϊκό δίκτυο ιστορικών πάρκων της Ευρώπης συμμετείχε, το πρωί της Μ. Πέμπτης 29 Απριλίου, ο δήμαρχος Νάουσας και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρασίνου  του δήμου, Νίκος Μπάμπος. Ο οργανισμός (https://europeanhistoricgardens.eu/) είναι υπό την αιγίδα του συμβουλίου της Ευρώπης, με το πάρκο της Νάουσας να είναι το πρώτο από την Ελλάδα που συμμετέχει. Ιστορική στιγμή για το ονομαστό πάρκο της πόλης της Νάουσας, που κατασκεύασε τη δεκαετία του 1950 ένας οραματιστής δήμαρχος, ο αείμνηστος Φιλώτας Κόκκινος, μαζί με το συγκρότημα των τεχνικών σχολών και το οικοτροφείο, από το οποίο αποφοίτησαν χιλιάδες σπουδαστές!

«Η αποδοχή της αίτησής μας από την επιστημονική επιτροπή του δικτύου προέκυψε έπειτα από πολλές ώρες εργασίας του τομέα πρασίνου του Δήμου μας. Τι περιμένουμε από αυτό το δίκτυο και γιατί είναι σημαντικό για μας;

Δικτύωση με τα σημαντικότερα πάρκα στην Ευρώπη.
Ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.
Βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία μας.
Τουρισμός υψηλού επιπέδου.
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για το πάρκο μας.
Σεβασμός στην κληρονομιά και την ταυτότητα μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας. Μια επιτυχία για τη Νάουσα, με τον κ. Μπάμπο να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής