breaking news Νέο

Συρμούλα Τζήμα : «Το Σεπτέμβριο θα κάνουμε την παραχώρηση του κτηρίου, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»

Συρμούλα Τζήμα : «Το Σεπτέμβριο θα κάνουμε την παραχώρηση του κτηρίου, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 έδωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των δύο φύλλων, Συρμούλα Τζήμα-Τόπη.

Αναφερόμενη στην επανέναρξη της σχολικής χρονιάς τόνισε : «Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι καλή. Δεν είχαμε καμία όχληση για το αντίθετο. Σίγουρα ξεκινάμε με επιφύλαξη, με ερωτήματα για το πώς θα προχωρήσει όλα αυτό. Από άποψη υλικών σε σχέση με αυτά που χρειάζονται τα σχολεία είμαστε εντάξει, είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα (π.χ αντισηπτικά. Αν χρειαστούν μάσκες κλπ). Δυστυχώς η χρονιά εξελίχθηκε με «ακορντεόν», άρα τα παιδιά είχαν πάρει μία γεύση από το Φλεβάρη. Σήμερα τα παιδιά επιστρέφουν πιο χαρούμενα, άνοιξε και ο καιρός, είναι ευκαιρία να συναντηθούν με τους φίλους τους στο φυσικό τους χώρο, στον κοινωνικό περίγυρο του σχολείου και φυσικά με ένα επιπλέον όπλο, αυτό των self test».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει με το προσωπικό που δεν υπάγεται στις κατηγορίες για δωρεάν self test (π.χ καθαριότητας, φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι), υπογράμμισε : «Για τις καθαρίστριες καλύπτονται, έχουν ανοίξει τα ΑΜΚΑ. Για τους σχολικούς τροχονόμους, είναι γενικότερο ζήτημα, δεν έχουν ανοίξει τα ΑΜΚΑ, έχουμε κάνει σχετικές ερωτήσεις. Εμείς από υπερβολική πρόνοια έχουμε από πριν το Πάσχα που είχαν ανοίξει τα Λύκεια και παίρναμε τους σχολικούς φύλακες που δεν είχανε ανοίξει τα ΑΜΚΑ και τους ενημερώναμε για το που γίνονται δωρεάν rapid tesτ, να πάνε και να κάνουν».

Σε σχέση με το 2ο Νηπιαγωγείο σημείωσε ότι «είναι ένα ζήτημα σε εξέλιξη. Έχουμε πάλι συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και τους Εκπαιδευτικούς. Αναζητούμε την καλύτερη δυνατή πρόταση. Ως δήμος έχουμε καταθέσει πρόταση για την ανέγερση κτηρίου. Σίγουρα οι γονείς θέλουν απτές και άμεσες λύσεις. Μία πρόταση έχει κατατεθεί από το Δ/ντη της Α/Θμιας, ώστε να γίνει διαφορετική χωραταξική κατανομή. Δεν είναι κάτι που ο δήμος Βέροιας θα το αφήσει».

Σε σχέση με το Μουσείο της Εκπαίδευσης απάντησε : «Έχουμε μία καλή εξέλιξη. Το ζήτημα μας ήταν ότι το σχολείο, για το οποίο προοριζόταν η εγκατάσταση (πρώην Μουσικό) είχαμε παραχωρημένο από την Επιτροπή Παιδείας μόνο τον πρώτο όροφο. Το Μουσείο δεν ανήκει στην Επιτροπή Παιδείας ή στο δήμο, αλλά στην ΚΕΠΑ. Το 4ο Γυμνάσιο χρησιμοποιούσε κάποιες αίθουσες του ισογείου για εργαστήρια και για μας προτεραιότητα είναι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζουμε το υπόγειο, που είναι και ευάερο και ευήλιο, ώστε να στεγάσει τις εργαστηριακές ανάγκες των παιδιών με κατάλληλες εργασίες. Έτσι απελευθερώνεται το ισόγειο, ούτως ώστε το Σεπτέμβριο να κάνουμε την παραχώρηση, η  Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου. Ήταν προσωπικό μου στοίχημα. Και εμείς θα παρακολουθούμε την ΚΕΠΑ, για να κάνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την ανάπτυξη του Μουσείου».

Σε σχετική ερώτηση για τις διαδικτυακές δράσεις-λόγω πανδημίας-που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, απάντησε : «Προσπαθήσαμε να ταράξουμε τα νερά εν μέσω πανδημίας. Οι νέες τεχνολογίες- εν μέσω πανδημίας- μας έφεραν πιο κοντά, αποκτήσαμε μεγαλύτερη ευκαιρία στη χρήση τους. Δημιουργήσαμε αρκετές διαδικτυακές συναντήσεις ανοικτές στο κοινό, ημερίδες για την Επανάσταση του ’21 και το ρόλο της γυναίκας, τηλεκπαίδευση και διδασκαλία κ.α με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων. Είχαμε ακόμη μία πολύ καλή δράση για την κακοποίηση των γυναικών με φόρουμ 25 φορέων της περιοχής. Είμαστε γενικά σε μία εγρήγορση».

Όσον αφορά το σχεδιασμό τώρα που ανοίγουν μία σειρά κοινωνικές δραστηριότητες, υπογράμμισε : «Υπάρχουν σχέδια, αλλά οι διάφορες ΚΥΑ που έρχονται την παραμονή, δεν μας αφήνουν να κάνουμε ανοικτές εκδηλώσεις, όπως π.χ  θέλαμε για τη Γιορτή της Μητέρας. Πάντως  έχουμε πολλές ιδέες, που σε επόμενο διάστημα θα σας ενημερώσουμε. Δεν θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο και μετά να τις ματαιώσουμε».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής