breaking news Νέο

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Όλοι στη μάχη!

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Όλοι στη μάχη!

Σήμερα  το μεσημέρι αναμένεται η κυβέρνηση της ΝΔ να παρουσιάσει διαδικτυακά το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το οποίο φέρει κατ' ευφημισμό τον τίτλο για: «Για την προστασία της Εργασίας» ενώ ο πραγματικός του τίτλος είναι «Ένας ακόμα νόμος για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης».

Με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και τα σχετικά δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:

  • Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μια ακόμα επιλογή ένταση της εκμετάλλευσης.
  • Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές.
  • Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας. Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.
  • Τα βάρβαρα αυτά μέτρα συνοδεύονται από το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης με το φακέλωμα των συνδικάτων, τη δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, τη αύξηση του προσωπικού ασφαλείας που σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την ίδια την απεργία.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά! Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

Η απεργία της 6ης Μάη ήταν ένα επιτυχημένο βήμα. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! Καλούμε τον κάθε εργάτη και εργάτρια, τον άνεργο, τη νεολαία, το βιοπαλαιστή αγρότη και μαγαζάτορα σε ξεσηκωμό!

Σήμερα με τις δυνατότητες που μας δίνει η ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ο εργάτης να δουλεύει από ήλιο σε ήλιο με βάση την όρεξη του κάθε εργοδότη, για μισθούς ψίχουλα και για 7 ημέρες τη βδομάδα.

Η ζωή μας έχει αξία μεγαλύτερη από τα κέρδη των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων. Έχουμε ανάγκη για ελεύθερο χρόνο, για να ζήσουμε και να χαρούμε τις οικογένειες και τα παιδιά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίζουμε σακάτηδες στο σπίτι μας, δεν θα ρισκάρουμε τις ζωές μας

Αιτία πολέμου το κατάπτυστο νομοσχέδιο!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δείξουν έμπρακτα την εναντίωση τους απέναντι σ’ αυτό το Νομοσχέδιο Έκτρωμα!!

 

Προτάσσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και παλεύουμε για:

  • Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου: 7ωρο-5ημερο-35ωρο
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

 

  • Επιβεβαιώνουμε την απόφαση μας για απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με νέα Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργιακή κινητοποίηση. 

 

  • Καλούμε όλα τα σωματεία να οργανώσουν πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές που πρέπει να στοχεύει στη κινητοποίηση των εργαζομένων.

 

  • Κάθε σωματείο να βάλει σταθμούς στη δράση με κλαδικές πρωτοβουλίες.

 

 

Καλούμε όλους και όλες το Σάββατο 15/5 και ώρα 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας σε πανεξόρμηση – κινητοποίηση ενημέρωσης των εργαζομένων.

 

Τη Δευτέρα 17/5 και ώρα 7 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί σε ευρεία σύσκεψη σωματείωνστο χώρο του Εργατικού κέντρου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής