breaking news Νέο

Η ιστορία ενός εμβολίου θρύλου! - Γράφει ο Αργύρης Φουκαλάς

Η ιστορία ενός εμβολίου θρύλου! - Γράφει ο Αργύρης Φουκαλάς

Ευτυχώς στις φαρμακευτικές εταιρείες δεν «πιάστηκαν στον ύπνο», όταν με την είσοδο του 2021 ένας νέος ιός, άγνωστος μέχρι τότε, χτύπησε στη Χουάν της Κίνας….

 

Με ζηλευτή ταχύτητα και χάριν στις έρευνες για τη χρήση των αγγελιοφόρων mRNA εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, δυο από αυτές, η Bionteck σε συνεργασία με την άμεσα αντιδρώσα Pfizer και η Moderna, λες και το περίμεναν, μπήκαν κατ’ ευθείαν στην τελική έρευνα και παραγωγή του νέας βιοτεχνολογίας εμβολίου κατά του Sars Cov 2, του γνωστού κοροναϊού Covid 19.

 

Κύριο μέλημά τους το νέο εμβόλιο να είναι ασφαλές, ποιοτικό, αποτελεσματικό, έτσι και έλαβε αμέσως την άδεια από τον FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό φαρμάκων.

 

Η γέννηση του εμβολίου Pfizer έγινε στο Saint Luis του Missouri με τα πλασμίδια DNA που φέρουν το κατάλληλο γενετικό υλικό από την ακιδαπρωτεϊνη του ιού. Είναι η ακίδα που ο ιός χρησιμοποιεί, για να κολλήσει στα κύτταρα και εκεί να αναπαραχθεί..

 

Αυτά τα πλασμίδια δημιουργούνται και αναπαράγονται με βιοσύνθεση σε δισεκατομμύρια σε μια εβδομάδα, καταψύχονται και αποστέλλονται στο άλλο εργοστάσιο της Pfizer στο Adove, όπου μετατρέπονται σε mRNA και το εμβόλιο είναι έτοιμο.

 

Στο εργοστάσιο Pfizer στο Kalamazoo μπαίνει σε φιαλίδια προς διανομή, αφού πρώτα εγκλωβιστούν σε σφαιρίδια λίπους-νανοσωματίδια, ώστε με σταθερότητα να μεταφερθούν από τη σύριγγα στην κυκλοφορία του αίματός μας.

 

Αυτό γίνεται σε ειδικά μηχανήματα με λαβυρίνθους σωληνώσεων, όλη δε η διαδικασία παραγωγής κρατάει 3 μέρες!

 

Στο  Kalamazoo οι 30 εργαζόμενοι με στολές διαστημικές δουλεύουν σε 3 βάρδιες όλο το 24ωρο και ιδιαίτερα αυστηρές συνθήκες ελέγχου!

 

Μόλις τα mRNA αγγελιοφόροι εισέλθουν στο κύτταρο του ανθρώπου, μεταφέρουν την εντολή του DNA, παράγεται η πρωτεΪνη του ιού, αναγνωρίζεται ως ξένη και δημιουργούνται αντισώματα για την καταπολέμησή της!

 

Έτσι, όταν ένας άνθρωπος εκτεθεί στον ιο Sars Cov 2, το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι έτοιμο και τον προστατεύει άμεσα!

 

Αργύρης Φουκαλάς

φαρμακοποιός

μέλος του Δ.Σ. του Φ.Σ. Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής