breaking news Νέο

Ποιος πληρώνει;

Ποιος πληρώνει;

Αν και η κοινή υπουργική απόφαση είναι σαφής, οι εργοδότες «φορτώνουν» τα self tests στους εργαζόμενους! Σύμφωνα, λοιπόν, με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται σε εννιά κλάδους (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών) θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self tests) υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Το ένα εκ των δύο τεστ εβδομαδιαίως θα το προμηθεύονται οι εργαζόμενοι δωρεάν από τα φαρμακεία και το δεύτερο θα το πληρώνουν οι εργοδότες.

Ωστόσο, είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στη ΓΣΕΕ, στα εργατικά κέντρα, στις ομοσπονδίες και στα πρωτοβάθμια σωματεία από εργαζόμενους ότι οι εργοδότες αρνούνται να αναλάβουν το κόστος και τους υποχρεώνουν να το αγοράσουν με δικά τους χρήματα! Οπότε, καλό είναι η κυβέρνηση - που με τόση σπουδή έσπευσε να φέρει στη χώρα τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να τα επιβάλλει - και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου να εφαρμοσθεί ο νόμος και σε καμιά περίπτωση να μην υπάρξει η οποιαδήποτε επιβάρυνση των εργαζομένων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής