breaking news Νέο

Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε από τον αρμόδιο εγκεκριμένο φορέα,  η διαδικασία ανάπτυξης και πιστοποίησης του «Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας» σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015.

Το πεδίο ανάπτυξης και πιστοποίησης του Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας αφορά στο σχεδιασμό, την οικονομική διαχείριση, τη διοίκηση, τη διαχείριση και την υλοποίηση Εθνικών και Συγχρηματοδοτούμενων Έργων.

Ειδικότερα το ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015 προδιαγράφει τις απαιτήσεις για το σύστημα διαχείρισης της ποιότητας και δίνει έμφαση στην προσέγγιση διακινδύνευσης στις δραστηριότητες του Δήμου, ώστε να εντοπίζει απειλές και ευκαιρίες στην επίτευξη των στόχων του για την ποιότητα και να τις αντιμετωπίζει ή αξιοποιεί κατάλληλα.

Το πεδίο εφαρμογής του ISO 9001:2015 είναι: προγραμματισμός, σχεδιασμός και ωρίμανση έργων-ενεργειών, διενέργεια διαγωνισμών, παρακολούθηση και πιστοποίηση φυσικού αντικειμένου, οικονομική διαχείριση έργων-ενεργειών, διαδικασίες διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων-ενεργειών, που αφορούν σε δημόσια τεχνικά έργα υποδομών, δημόσια έργα προμηθειών και υπηρεσιών, δημόσια έργα –ενέργειες που υλοποιούνται από ιδία μέσα. Εμπλεκόμενα τμήμα: αυτοτελές γραφείο προγραμματισμού, οργάνωσης και πληροφορικής, διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών, διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών και διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την απόκτηση «Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας» σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, δήλωσε:

«Με τη λήψη του διεθνούς προτύπου ISO 9001 πετυχαίνουμε την αναβάθμιση της εσωτερικής λειτουργίας μας. Η πιστοποίηση σύμφωνα με το εν λόγω πρότυπο αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειάς μας για περισσότερη οργάνωση, αποδεικνύει την προσήλωση μας στην ικανοποίηση των προσδοκιών των δημοτών και επιπρόσθετα προσφέρει στον Δήμο την Διοικητική Ικανότητα ως δυνητικού δικαιούχου ΕΣΠΑ και άλλων συγχρηματοδοτούμενων έργων. Οργανώνουμε το υπόβαθρο, δηλαδή την εσωτερική λειτουργία του Δήμου, σημαίνει πως οργανώνουμε καλύτερα τις υπηρεσίες μας, με στόχο την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας με έργα και την πλήρη ανταπόκριση των υπηρεσιών στις νέες προκλήσεις για την Αυτοδιοίκηση. Είναι άξιο αναφοράς ότι η τελευταία φορά που ο Δήμος είχε ISO ήταν το 2014, έτος κατά το οποίο είχε λήξει η πιστοποίηση και δεν ανανεώθηκε έκτοτε, μέχρι σήμερα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής