breaking news Νέο

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τίμησε ξανά την ελληνική παράδοση με μακεδονική φορεσιά!

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τίμησε ξανά την ελληνική παράδοση με μακεδονική φορεσιά!

Την ένταξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ανακοίνωσαν ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο κτίριο της Περιφέρειας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ένταξη του έργου της Περιφέρειας για την ψηφιακή ανάδειξη του ρόλου της Μακεδονίας στην εθνική παλιγγενεσία στις δράσεις της Επιτροπής. Το έργο θα αποτυπώσει ψηφιακά το πλήθος των κειμηλίων που υπάρχουν και έχουν διασωθεί και θα τα προβάλει σε όλο τον κόσμο.

«Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι τα ισχυρά θεμέλια, που δίνουν τη δυνατότητα στους τολμηρούς και καινοτόμους, όχι απλώς να φροντίσουν το επίπεδο και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών, αλλά να τολμήσουν ένα νέο τρόπο ανάπτυξης με συνέργειες», είπε η κ. Αγγελοπούλου. Η πρόεδρος της επιτροπής μίλησε ειδικότερα και για το ρόλο της Μακεδονίας, λέγοντας πως : «Η Μακεδονία στέλνει το μήνυμα της ανθεκτικότητάς της. Δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού», είπε και ανέφερε ότι ο «Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ένας τολμηρός μεταρρυθμιστής σε πολλά πράγματα, που έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η επιτροπή σχεδιάζει πλήθος δράσεων, με αποκορύφωμα την 24η και 25η Ιουλίου, με εκδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής