breaking news Νέο

Με καθυστέρηση λόγω ομίχλης έφτασε στην Κρήτη η Βέροια, δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Με καθυστέρηση λόγω ομίχλης έφτασε στην Κρήτη η Βέροια, δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Στον “αέρα” βρίσκεται το παιχνίδι ΑΟΧ Κισσαμικού - Βέροιας που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 3μ.μ. την Κυριακη, αφού η Βεροιώτικη αποστολή που σημειωτέον βρίσκονταν από τις 5 το πρωί στο πόδι δεν κατάφερε να φθάσει έγκαιρα στο γήπεδο των Περιβολίων, όχι πάντως με δικη της ευθύνη.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η αναχώρηση από τη Βέροια για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης της αποστολής ηταν προγραμματισμένη για τις 6.30π.μ. και ολοι οι ποδοσφαιριστές στην προκαθορισμένη ώρα ήταν παρόντες στο ραντεβου τους.

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης βρίσκονταν επισης έγκαιρα μιάμιση περίπου ώρα πριν την πτηση για το Ηράκλειο της Κρήτης. Ομως εκεί προέκυψε το πρόβλημα λόγω της πυκνής ομίχλης που υπήρχε και ηταν αδύνατο να απογειωθεί το αεροπλάνο.

Η διαμονή στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” κράτησε 4 περίπου ώρες και αντι στις 9.10π.μ. το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 13.30. Εν τω μεταξύ οι άνθρωποι της Βέροιας φρόντισαν να ενημερώσουν την διοργανώτρια αρχή για το πρόβλημα που προέκυψε ζητώντας το παιχνίδι να ξεκινήσει αντι στις 3μ.μ. στις πέντε για να προλάβουν να μεταβούν στο γήπεδο των Χανίων.

Η απόφαση όμως της Football League ήταν να ξεκινήσει στις 4μ.μ. κάτι που δεν εξυπηρετούσε την Βέροια αφού το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 2.45μ.μ. και από κει αναχώρησε οδικώς για τα Χανιά μισή περίπου ώρα αργότερα στις 3.15μ.μ.

Ηταν προφανές λοιπόν οτι η ΒΕΡΟΙΑ δεν προλάβαινε να βρίσκεται έγκαιρα στο γήπεδο.

Η αποστολή τελικά της Βέροιας έφθασε στο γήπεδο των Περιβολίων στις 4.50μ.μ. και ενω ήδη ο διαιτητής κ. Βισκαδούρος είχε κλείσει το φύλλο αγώνα.

Στο γήπεδο την αποστολή της Βέροιας την περίμεναν άνθρωποι του ΑΟΧ Κισσαμικού που πρόσφεραν στους ποδοσφαιριστές και τους συνοδούς τους σάντουϊτς.

 

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Το φύλλο αγώνα έκλεισε στις 4.14μ.μ. με τον διαιτητή από το Ηρακλειο τον κ. Βισκαδούρη να αναφέρει ότι δεν είχε προσέλθει ακόμη η αποστολή της Βέροιας στο γήπεδο.

Η αποστολή της Βέροιας αναχώρησε στη συνέχεια για το Ηράκλειο οδικώς όπου ύστερα απο ταλαιπωρία 12 ωρών κατέλυσε επιτέλους σε ξενοδοχείο όπου και διανυκτέρευσε για να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής στις 12.30μ.μ. της Δευτέρας.

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΠ

Με βάση τον ΚΑΠ το παιχνίδι θα πρεπει να πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ορίσει εκ νέου η διοργανώτρια αρχή αφου βεβαίως το φύλλο αγώνα περάσει από τα αρμόδια όργανα.

Συγκεκριμένα το άρθρο 17 του κανονισμού αναφέρει:

3. “Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί σε τρεις (3) αγώνες της ίδιας διοργάνωσης αποβάλλεται με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της διοργανώτριας και υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία με συνολική αφαίρεση μειον έξι (-6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που θα συμμετάσχει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ποινή αυτή εκτίεται μόνο όταν πρόκειται για υποβιβασμό από επαγγελματική σε επαγγελματική ή από ερασιτεχνική σε ερασιτεχνική κατηγορία.

4. Απο τις παραπάνω κυρώσεις απαλλάσσεται η ομάδα που δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, εφόσον αυτή οφείλεται σε ανωτέρα βία. Ως ανωτέρα βία νοείται, ενδεικτικά η διακοπή συγκοινωνιών (σιδηδρομική, ακτοπλοϊκή, αεροπορική, η διακοπή συγκοινωνιών (σιδηδρομική, ακτοπλοϊκή, αεροπορική κλπ), από οποιαδήποτε αιτία, από την οποία είναι αδύνατη η εγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο της ομάδας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής