breaking news Νέο

Μέτρα προστασίας για όλους

Μέτρα προστασίας για όλους

Τη σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας, ακόμα και από όσους έχουν εμβολιαστεί, επανέλαβε εκ νέου με την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορεί να είναι μεταδοτικοί σε μικρό βαθμό και συνεπώς, όσο βρίσκεται υψηλά η συχνότητα της νόσου, με πολλά κρούσματα, πρέπει οι πάντες να φορούν μάσκα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο κ. Βατόπουλος, η χρήση της μάσκας θα είναι το μέτρο κατά της πανδημίας, από το οποίο θα αργήσουμε να απαλλαγούμε. Εξήγησε, δε, πως «δεν θα πετάξουμε εύκολα τις μάσκες, καθώς πρόκειται για ένα μέτρο ατομικής προστασίας, που μπορεί να μην είναι ευχάριστο, αλλά δεν εμποδίζει τη ζωή των πολιτών». Συγχρόνως αναγνώρισε πως θα μπορούσε να γίνει συζήτηση για αφαίρεση της μάσκας σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε μια συγκέντρωση, όταν όλοι είναι εμβολιασμένοι.

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ένα self test την εβδομάδα, που πρέπει πλέον να κάνουν εργαζόμενοι και μαθητές, τονίζοντας ότι «η επιτροπή έχει μιλήσει για δύο self test». Ωστόσο αναγνώρισε πως υπάρχουν οργανωτικά ζητήματα, καθώς και θέματα επάρκειας των τεστ, επειδή πρέπει να γίνονται 5.000.000 τεστ την εβδομάδα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής