breaking news Νέο

Έντονες αντιδράσεις κτηνιάτρων προκαλεί το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Έντονες αντιδράσεις κτηνιάτρων προκαλεί το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο τέθηκε υπό διαβούλευση στις 6 Μαΐου, μεταξύ άλλων και στους κτηνιάτρους, οι οποίοι, αύριο Παρασκευή, προβαίνουν σε απεργία, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τα συμπαθή τετράποδα.

Οι κτηνίατροι σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την υγεία των ζώων και κατηγορούν την κυβέρνηση πως παίζει υπόγεια παιχνίδια για μικροπολιτικούς λόγους.

«Η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει, θέλοντας να εξασφαλίσει συμμαχίες με συγκεκριμένο κομμάτι «φιλοζωικών» οργανώσεων και άλλων οργανωμένων συμφερόντων, καθαρά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Στο πλαίσιο αυτό στήνει και το επικοινωνιακό της παιχνίδι, με την πρόσφατη υιοθεσία ενός σκύλου από τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, μέσω της ανάθεσης της στείρωσης και περίθαλψης δεσποζόμενων από τους δήμους σε εταιρείες και ΜΚΟ, κάνει τον κλάδο των ζώων συντροφιάς βορά στην κερδοφορία των εταιριών παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Κτηνιάτρων. Επιπλέον, οι επιστήμονες τάσσονται κατά της υποχρεωτικής στείρωσης των ζώων και χαρακτηρίζουν πράξη κακοποίησης τη χορήγηση φαρμάκων χωρίς κτηνιατριακή συνταγή.

 

Πουθενά στον κόσμο δεν έχει εφαρμοσθεί οριζόντια στείρωση, καταγγέλλει ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος

Φιλόζωοι, φιλοζωικές οργανώσεις και Κυνηγετικοί σύλλογοι εδώ στη Βέροια, όπως και ανά την ελληνική επικράτεια βέβαια, έχουν εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων.

«Πουθενά στον κόσμο δεν έχει εφαρμοσθεί η οριζόντια στείρωση. Και τούτο, γιατί η στείρωση δεν είναι μία απλή ιατρική πράξη, αλλά μία σοβαρή εγχείρηση, που απαιτεί νάρκωση και που ενδεχομένως θα προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του ζώου και, σπανιότερα, το θάνατο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος, ο οποίος επιπλέον ζητεί τη θεσμική κατοχύρωση των ερασιτεχνικών εκτροφέων, των φυσικών δηλαδή προσώπων που εκτρέφουν ερασιτεχνικά, όχι κατ' επάγγελμα και με σκοπό το κέρδος, σκύλους ή γάτες, για τη διατήρηση των αναγνωρισμένων ελληνικών ή μη φυλών των ζώων αυτών και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Επαγγελματιών και ερασιτεχνικών εκτροφέων του ΕΜΣΖ.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής