breaking news Νέο

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων : Οι γραφειοκρατικές ιδιοτροπίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν πρέπει να γίνουν δεκτές

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων : Οι γραφειοκρατικές ιδιοτροπίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν πρέπει να γίνουν δεκτές

Εκδόθηκε στις 19 Μαίου, από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οδηγία προς τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, η οποία πολλαπλασιάζει την ταλαιπωρία των Αγροτών για την πρόσκληση εργατών γης, προσθέτοντας υποχρεώσεις που δεν προβλέπονται από τη σχετική τροπολογία του Νόμου. 

Συγκεκριμένα ζητείται η προσκόμιση βεβαίωσης από τις γνωστές σε εμάς υπηρεσίες ΚΕΠΠΥΕΛ, η οποία θα πιστοποιεί τις ώρες ανθρώπινης απασχόλησης γνωστές ως ΜΑΕ, των καλλιεργειών του Αγρότη,  αναγκάζοντάς τον να τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία, για να εξυπηρετηθεί και να κάνει τη δουλειά του. 

Έτσι πρέπει να πάει στα ΚΕΠ για θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής των υπεύθυνων δηλώσεων, ακολούθως να πάει στα ΚΥΔ για την έκδοση δήλωσης του ΟΣΔΕ, στη συνέχεια να επισκεφθεί τα  ΚΕΠΠΥΕΛ και να ζητήσει έκδοση βεβαίωσης για τις ώρες Ανθρώπινης Απασχόλησης ΜΑΕ, να ξαναπάει  στα ΚΕΠΠΥΕΛ, για να πάρει τη βεβαίωση, γιατί με τον όγκο δουλειάς που θα προκύψει, η υπηρεσία θα αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει αυθημερόν και ακολούθως να ξαναδώσει τη δήλωση του ΟΣΔΕ στις υπηρεσίες μετανάστευσης μαζί με τα όλα υπόλοιπα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος. 

 

Αυτές οι γραφειοκρατικές ιδιοτροπίες δεν πρέπει να γίνουν δεκτές.

 

Δεν μπορεί για τη διευκόλυνση του Τουρισμού να παίρνονται μέτρα θετικά, αλλά αντίθετα για τους αγρότες να ζητούνται υπερβολές και να τους ταλαιπωρούν με ανούσιες αλλά και ταπεινωτικές απαιτήσεις.

Εμείς, για το ξεπέρασμα της παρανόησης που προκύπτει από την ΚΥΑ αντιστοίχισης καλλιέργειας και απασχόλησης, και που για παράδειγμα αναφέρει στην ερμηνεία ότι για 25 στρέμματα ροδακίνων επιτρέπεται μόνο ένας εργάτης γης, κάναμε προτάσεις οι οποίες διευκολύνουν. Δυστυχώς δεν έγιναν δεκτές όπως τέθηκαν και αντί να απλουστευτεί η λύση του προβλήματος έγινε πιο σύνθετη. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ ΟΔΗΓΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΠΥΕΛ.

 

Επίσης τα Συνδικαλιστικά όργανα  των Αγροτών να αντιδράσουν, για να μην εφαρμοστούν οι υπερβολικές, παράνομες και ταπεινωτικές απαιτήσεις της Διοίκησης.

 

Για την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων  

Γιαννακάκης Χρήστος 

Πρόεδρος Δ.Σ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής