breaking news Νέο

Football League : Ο απόηχος της 12ης αγωνιστικής

Football League : Ο απόηχος της 12ης αγωνιστικής

Η ήττα της Καβάλας στην έδρα της από τον Απόλλωνα Πόντου την περασμένη αγωνιστική με 0-1, ήταν ίσως το πιο απρόσμενο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα του φετινού πρωταθλήματος της Football League. Ενα αποτέλεσμα που γκρέμισε την Καβάλα από την πρώτη θέση και οδήγησε και πάλι την ΒΕΡΟΙΑ στην κορυφή του βαθμολογικού πινακα.

Το πέναλτι από τα αποδυτήρια, που κέρδισε η ομάδα της Καλαμαριάς και αξιοποίησε ένας ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει και την φανέλα της ΒΕΡΟΙΑΣ, ο Αλέξανδρος Καλογέρης, που περιπιπτόντως παρότι δεν είναι επιθετικός, έχει πετύχει τα πεντε από τα επτά φετινά τέρματα της ομάδας του, άνοιξε το δρόμο για την μεγάλη νίκη του Απόλλωνα.

Απο κει και πέρα πήρε το παιχνίδι στις πλάτες του ο 26χρονος τερματοφύλακας από την Λευκάδα, ο Δημήτρης Πολίτης που όπως και ο σκορερ Καλογέρης πέρασε από τη ΒΕΡΟΙΑ. Ο Πολιτης που ήταν αυτουργος της πρώτης φετινής εντός έδρας ήττας της Καβάλας (μετράει και μια ήττα εκτος έδρας από την Τρίγλια) το περασμένο καλοκαίρι, φλέρταρε έντονα μαζί της για να ενταχθεί όμως στην Τρίγλια και λίγο πριν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα να καταλήξει στον Απόλλωνα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Παιχνίδι της μοίρας για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του βορείου ομίλου η ΒΕΡΟΙΑ!!!

Ο 26χρονος Λευκαδιώτης τερματοφύλακας απέκρουσε δυο πέναλτι στο Κυριακάτικο παιχνίδι της ομάδας του στο "Ανθή Καραγιάννης" με αντίπαλο την Καβάλα, που εκτέλεσαν ο Ορφανίδης και ο Κολλά και πραγματοποίησε σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων για να πανηγυρίσει η ομάδα του αυτή την πολύ μεγάλη νίκη.

Την ήττα της Καβάλας όπως ηδη αναφέραμε εκμεταλλεύθηκε η ΒΕΡΟΙΑ που ύστερα απο μια μεστή εμφάνιση, με δυο γκολ του Γιάννη Λουκίνα, που έφτασε ηδη τα 90, στην επαγγελματική του καριέρα και ένα του Καραγιάννη, δυο δοκάρια από τους Σκόνδρα - Πόζογλου και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, νικησε τον Ολυμπιακό Βόλου με 3-0, σε ένα υποτιθέμενο ντέρμπι και πάτησε και πάλι κορυφή έχοντας όμως ένα παιχνιδι περισσότερο από την Καβάλα.

Ο Πανσερραϊκός τρίτος στην παρέα των διεκδικητών των δυο πρώτων προνομιουχων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα του βορείου ομίλου της Football League, που οδηγούν στην ανοδο, επέστρεψε στις επιτυχίες με τη  νίκη του επί της Τρίγλιας, χάρις σε ένα γκολ - έμπνευση του Μεση Ντάβιλα.

Εξι αγωνιστικές λοιπόν πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Football League και η κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικου πίνακα του βορείου ομίλου της Football League δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει. Βέροια, Καβάλα και Πανσερραϊκός είναι οι τρεις ομάδες που "παλεύουν" για τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στην άνοδο και κάθε ειδους προγνωστικά αυτή τη στιγμή μπορούν να διαψευσθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας από τους τρεις θα μείνει εκτός "νυμφώνος". Εκτος βέβαια κι αν περάσει η αναδιάρθρωση του υφυπουργου Αθλητισμου. Ομως ποιός μπορεί να βασιστεί στα λόγια του Λευτέρη Αυγενάκη;

Η ΒΕΡΟΙΑ στα έξι παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει τις τρεις κατά τεκμήριο (βάση βαθμολογίας) πιο επικίνδυνες ομάδες στην έδρα της και συγκεκριμένα την Καβάλα, τον Πανσερραϊκό και τον Πιερικό, ενω εκτός έδρας παίζει με τρεις αντιπάλους που παλεύουν για την επιβίωσή τους, την παραμονή τους στην κατηγορία. Τον Αλμωπό Αριδαίας (την προσεχή Κυριακή), τον Θεσπρωτό και την Τρίγλια.

Η Καβάλα έχει έναν αγώνα λιγότερο με τον Θεσπρωτό που αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Η Καβάλα με  δύο βαθμούς λιγότερους από την ΒΕΡΟΙΑ από τα επτά παιχνίδια που της απομένουν τα τρία τα δίνει στην έδρα της το "Ανθη Καραγιάννη" και τα τέσσερα μακριά από αυτήν.

Στην έδρα της αντιμετωπίζει τον Θεσπρωτό, στο εξ αναβολής παιχνίδι, την Τρίγλια και τον Ολυμπιακό Βόλου ενω μακριά από το "Ανθη Καραγιάννη" αγωνίζεται με τον Πιερικό (την Κυριακή), την ΑΕΠ Κοζάνης, την ΒΕΡΟΙΑ, στο ντέρμπι κορυφής και τον Αλμωπό Αριδαίας.

Ο Πανσερραϊκός που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους από την ΒΕΡΟΙΑ δίνει τρία παιχνίδια στο γήπεδό του και ισάριθμα μακριά από αυτό.

Συγκεκριμένα στην έδρα του αντιμετωπίζει την ΑΕΠ Κοζάνης, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Απόλλωνα Πόντου ενω μακριά από αυτήν παίζει με τη ΒΕΡΟΙΑ, τον Αλμωπό Αριδαίας και τον Θεσπρωτό.

Το πρόγραμμα των τριών περιεχει ένα κοινό σημείο που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική κατάταξη των ομάδων.

Και οι τρεις την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 27 Ιουνίου αγωνίζονται εκτός έδρας με αντιπάλους που όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα καίγονται για τους βαθμούς, αφου επαναλαμβάνουμε με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα παίζουν μια κατηγορία, την παραμονή τους στην Football League.

Συγκεκριμένα η ΒΕΡΟΙΑ την τελευταία αγωνιστική παίζει στην Τρίγλια με την τοπική ομάδα, η Καβάλα στην Αριδαία με τον Αλμωπό και ο Πανσερραϊκός στην Ηγουμένιτσα με τον Θεσπρωτό.

Ποιός έχει πιο βατό πρόγραμμα κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να το προβλέψει, δίχως τον κίνδυνο να διαψευσθεί. Και πως όμως να το προβλέψει όταν η ΒΕΡΟΙΑ κάνει περίπατο με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά δεν κερδίζει την Τρίγλια στην έδρα της και την ουραγό ΑΕΠ Κοζάνης εκτός.

Οταν η Καβάλα κερδίζει μέσα έξω τον Πανσερραϊκό αλλά χάνει στο γήπεδό της από τον Απόλλωνα Πόντου και στην Τρίγλκια απο την τοπική ομάδα.

Και οταν τέλος ο Πανσερραϊκός κερδίζει την ΒΕΡΟΙΑ στο ντέρμπι κορυφής, σκοντάφτει όμως στην Τρίγλια και χάνει από τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Παρόλα αυτά αν λάβουμε υπόψιν μας τα κατά καιρούς προγνωστικά των προπονητών των ομάδων του Βορείου Ομίλου, τότε θα χρίζαμε φαβορί την ΒΕΡΟΙΑ με την Καβάλα και τον Πανσερραϊκό να χάνει στα σημεία την άνοδο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής