breaking news Νέο

Πρόταση τροπολογίας για την επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος των εκπαιδευτικών, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση τροπολογίας για την επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος των εκπαιδευτικών, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος των εκπαιδευτικών, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2013 από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να διευθετηθεί. Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη, από κοινού με την τομεάρχη Eργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος Θεόφιλο Ξανθόπουλο κατέθεσαν πρόταση τροπολογίας επ’ αυτού του ζητήματος.

Ειδικότερα, όπως τονίζουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Ιούλιο του 2013, εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι στα επαγγελματικά Λύκεια τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ύστερα από απόφαση του - τότε - υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είχαν χάσει το 25% των αποδοχών τους για σχεδόν δύο χρόνια (23 μήνες για την ακρίβεια).

 

«Πράξη αποκατάστασης της Δικαιοσύνης»

Η πρόταση τροπολογίας που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έρχεται σε μια περίοδο, στην οποία επιχειρεί να αποκαταστήσει τη βλάβη που υπέστησαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, ορίζοντας ότι ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται βάσει των αποδοχών του τελευταίου μήνα εργασίας, πριν οι 2500 αυτοί εκπαιδευτικοί οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα, ήτοι με βάση τις αποδοχές του Ιουνίου του 2013.

«Ήταν άδικη η απομάκρυνση όλων αυτών των εκπαιδευτικών από την εκπαίδευση και εφόσον έγινε η αποκατάστασή τους, η επαγγελματική και μισθολογική για το χρόνο που ήταν σε διαθεσιμότητα, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να κλείσει αυτή η επιλογή, όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό τους», σχολίασε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» από την πλευρά του ο Θεόδωρος Κακαγιάννης (φωτό), πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας και νυν επικεφαλής του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας.

Επιπλέον, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής, υπογράμμισε πως η προτεινόμενη ρύθμιση γα τις συντάξεις των εκπαιδευτικών αποτελεί πράξη αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία, ενω χαρακτήρισε «άδικο» το μέτρο της διαθεσιμότητας. Υποστήριξε δε ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το 2013, προσπάθησε να υπονομεύσει την επαγγελματική εκπαίδευση.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής