breaking news Νέο

Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες επιθυμούν να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας τους

Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες επιθυμούν να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας τους

Ποιός είπε ότι η τηλεργασία ήρθε για να αντικαταστήσει την εργασία στο φυσικό χώρο δουλειάς των Ελλήνων εργαζομένων; Τρανή απόδειξη ότι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες επιθυμούν να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας τους. Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στις πέντε πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά στη διάθεση των εργαζομένων να σταματήσουν την τηλεργασία και να επιστρέψουν πλήρως ή μερικώς στο χώρο εργασίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό εμφανίζουν η Ινδία (93%) και η Κίνα (92%), ενώ ακολουθούν η Νορβηγία (88%), η Δανία (86%) και η Ελλάδα (85%).

Σύμφωνα με την έρευνα Work monitor της Randstad, ανησυχία για την υγεία του εκφράζει το 49% των Eλλήνων εργαζομένων, το οποίο αναμένει τον εμβολιασμό των συνεργατών γύρω του, για να νιώσει ασφάλεια και το 45% εκφράζει την προτίμησή του να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι μέχρι την ολοκλήρωση της ευρείας διάθεσης του εμβολίου. Εξετάζοντας την παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζομένων υπό το πρίσμα της τηλεργασίας, το 45% δηλώνει ότι παρέμεινε ανεπηρέαστο από την έναρξη της πανδημίας. Αντιθέτως, το 18% δηλώνει ότι δυσκολεύτηκε να εργασθεί εξ αποστάσεως. Το 23% των Ελλήνων εργαζομένων δήλωσε ότι η εξ αποστάσεως εργασία συνέβαλε στην αύξηση της παραγωγικότητάς του, αποδίδοντάς το μάλιστα (10%) στη φυσική απουσία των συναδέλφων.

 

Αυστηρά πρωτόκολλα για την εφαρμογή τηλεργασίας και εργασίας στο γραφείο

Όσο για την υποστήριξη από τον εργοδότη, το 61% των Ελλήνων εργαζομένων δηλώνει ότι ο εργοδότης του παρείχε αυστηρά πρωτόκολλα για την εφαρμογή τηλεργασίας και εργασίας στο γραφείο. Μόνον ένας στους τέσσερις υποστηρίζει ότι ο εργοδότης του υϊοθέτησε πολιτικές, για να υποστηρίξει την εξισορρόπηση ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή.

Ακόμα, για το 72% των Ελλήνων ερωτηθέντων η διαρκής χρήση μάσκας καθιστά δύσκολη την εκτέλεση της εργασίας του και το 49% αισθάνεται ότι βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένο στον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής