breaking news Νέο

Football League : O απόηχος της 13ης αγωνιστικής

Football League : O απόηχος της 13ης αγωνιστικής

Η ισοπαλία της ΒΕΡΟΙΑΣ στην Αριδαία και η νίκη της Καβάλας στην Κατερίνη και του Πανσερραϊκού στην έδρα του επί της ουραγού του βαθμολογικού πίνακα ΑΕΠ Κοζάνης, έφερε για τρίτη φορά στην σεζόν που διανύουμε, τρεις ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου της Football League: Την Καβάλα, τον Πανσερραϊκό και την ΒΕΡΟΙΑ.

Χαμένη της αγωνιστικής η ΒΕΡΟΙΑ, που δεν κατάφερε να σκοράρει, με αποτέλεσμα να κολλήσει στο άγονο 0-0, χάνοντας άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς στη «μάχη» που δίνει για να αλλάξει κατηγορία.

Μπορεί βέβαια να μην κατάφερε η ΒΕΡΟΙΑ να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να μην βρήκε γκολ, από την άλλη όμως κράτησε και το «μηδέν» στην άμυνα κι αυτό είναι το έβδομο παιχνίδι από τα δεκατρία που έχει δώσει φέτος για το πρωτάθλημα, που διατηρεί ανέπαφα τα δίχτυα της.

Είναι λοιπόν «ηλίου φαεινότερον», ότι αν υπάρχει κάποιο αδύνατο σημείο φέτος στην ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, αυτό εντοπίζεται στο δημιουργικό κομμάτι και στην εκτελεστική δεινότητα των μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών που διαθέτει. Και αυτό φαίνεται και στον βαθμολογικό πίνακα. Διαθέτει την καλύτερη, με διαφορά, άμυνα του βορείου ομίλου, καθώς έχει δεχθεί μόλις δύο τέρματα στα δεκατρία παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει δώσει, έναντι έξι και εννέα των δύο αντιπάλων της στην διεκδίκηση των δύο εισιτηρίων της ανόδου, του Πανσερραϊκού και της Καβάλας αντίστοιχα, με την δεύτερη μάλιστα να χρωστάει έναν αγώνα.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, τα γκολ που έχουν πετύχει οι τρεις συνδιεκδικητές των δύο προνομιούχων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα του βορείου ομίλου του πρωταθλήματος της Football League, η ΒΕΡΟΙΑ παρότι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια πέτυχε έξι τέρματα (τρία επί του Απόλλωνα Πόντου και τρία επί του Ολυμπιακού Βόλου), βρίσκεται πίσω από την Καβάλα με διαφορά και ισοβαθμεί με τον Πανσερραϊκό. Η Καβάλα συγκεκριμένα σε 12 αγώνες έχει πετύχει 24 γκολ, ενώ η ΒΕΡΟΙΑ και ο Πανσερραϊκός σε 13 παιχνίδια 17.

Οι αριθμοί λοιπόν του φετινού πρωταθλήματος του βορείου ομίλου της Football League, διαψεύδουν το αξίωμα που επικαλούνται οι ειδικοί του ποδοσφαίρου, ότι δήθεν η άμυνα δίνει τους τίτλους σε μια ομάδα. Εδώ στον Βόρειο Όμιλο, αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, ότι η πιο παραγωγική επίθεση δίνει την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα και συνεπώς και την επιτυχία.

Αναφερθήκαμε στους αριθμούς που δίνουν τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία. Ευκαιρία να δούμε, από που, προέρχονται τα 17 τέρματα που έχει πετύχει μέχρι στιγμής η ΒΕΡΟΙΑ στο πρωτάθλημα. Τα 16 από τα 17 γκολ που πέτυχε η ΒΕΡΟΙΑ προέρχονται από τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Λουκίνας πέτυχε 6 τέρματα και βρίσκεται στην δεύτερη θέση των σκόρερ, πίσω από τον Μανιά του Αλμωπού Αριδαίας και τον Παπαδημητρίου του Ολυμπιακού Βόλου, που έχουν σκοράρει ένα τέρμα περισσότερο 7, και ο Πόζογλου με τον Πασά από 5!!!

Έχουμε διανύσει τα 2/3 του πρωταθλήματος και το σύνολο σχεδόν των γκολ της ΒΕΡΟΙΑΣ το πέτυχαν τρεις ποδοσφαιριστές, που και οι τρεις αγωνίζονται στην επίθεση. Η ομάδα δεν πήρε μέχρι στιγμής γκολ από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής και φυσικά ούτε από τους αμυντικούς. Αυτό σίγουρα αποτελεί πρόβλημα και δίνει απαντήσεις, κατά την άποψή μας μέχρι ενός σημείου, γιατί η ομάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες, όταν ο αντίπαλος αποφασίσει να παίξει φουλ άμυνα, περιορίζοντας με όποιον τρόπο του επιτρέπεται, την δραστηριότητα της επιθετικής γραμμής της αντιπάλου του.

Σε μια τέτοια περίπτωση η εξέλιξη σε μεγάλο ποσοστό του αγώνα εξαρτάται από το αν καταφέρεις να πετύχεις ένα γρήγορο γκολ, υποχρεώνοντας τον αντίπαλο να ανοίξει τις γραμμές του.

Σε διαφορετική περίπτωση, η πίεση μεγαλώνει και η εστία για τους επιθετικούς μοιάζει με την τρύπα της βελόνας.

Και για να ολοκληρώσουμε τις σκέψεις μας. Η ΒΕΡΟΙΑ για να λύσει το πρόβλημα του γκολ, απέναντι σε κλειστές άμυνες και όχι μόνο, χρειάζεται την παρουσία κι άλλων παικτών, πλην των τριών στον πίνακα των σκόρερ. Αν περιμένει μόνο τον Λουκίνα, τον Πασά και τον Πόζογλου να σκοράρουν για να πάρει την νίκη, το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει!!

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής