breaking news Νέο

Σοφία Υφαντίδου : «Πιστεύω ότι δεν έχω δώσει ακόμη αυτό που μπορώ να δώσω»

Σοφία Υφαντίδου : «Πιστεύω ότι δεν έχω δώσει ακόμη αυτό που μπορώ να δώσω»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 έδωσε η πρωταθλήτρια (για 8 φορές!) επτάθλου Σοφία Υφαντίδου, την Τετάρτη 26/5/2021.

 

Σε ερώτηση για τα συναισθήματά της για τη μεγάλη αυτή επιτυχία υπογράμμισε : «Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση σε ένα τόσο δύσκολο αγώνισμα να είσαι για 8η φορά πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των γυναικών. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό το κατόρθωμα. Ήταν κάτι που το ήθελα πάρα πολύ από πέρσι».

 

Σε σχέση με την περίοδο της πανδημίας και την προετοιμασία της τόνισε : «Η φετινή χρονιά κύλησε πιο ομαλά σε σχέση με πέρσι για τους αθλητές, τουλάχιστον αυτούς που ήταν σε υψηλότερο επίπεδο και κυνηγούσαν όρια για Ολυμπιάδες ή για οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση. Μας δόθηκε από την αρχή το πράσινο φως για την προετοιμασία μας, δεν βγήκαμε καθόλου από τα στάδιο, όπως πέρσι συνέβη για δύο μήνες. Δεν άλλαξε καθόλου ο τρόπος που γινόταν η προπόνηση, μόνο η καθημερινότητά μας άλλαξε και εκεί κατάφερα και προσαρμόστηκα εύκολα. Εμείς οι αθλητές είμαστε λίγο ευνοημένοι σε σύγκριση με τον απλό κόσμο, όταν είχαμε τη δυνατότητα να εκτονωνόμαστε μέσα από την προπόνησή μας».

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είχε στήριξη στο δύσκολο αγώνα της από την Πολιτεία ή τη Δημοτική Αρχή σημείωσε: «Δεν έχω στήριξη από πουθενά δυστυχώς στην πόλη της Βέροιας και αυτό είναι ένα μικρό παράπονο, δυστυχώς το κράτος βλέπουμε πως λειτουργεί. Οι Ομοσπονδίες προσπαθούν όσο μπορούν, για να βοηθήσουν τους αθλητές, όμως πρέπει να υπάρχει στήριξη από τη ΓΓΑ, αλλά δυστυχώς όσο πάνε και μειώνονται αυτά. Αλλά έχοντας προσφέρει τα μέγιστα στην πόλη σου ως αθλητής και προπονητής, θα έπρεπε να είχες μία στήριξη παραπάνω. Η οποία δυστυχώς όχι μόνο δεν είναι παραπάνω, αλλά δεν υπάρχει θα έλεγα καθόλου, από πολλές πλευρές. Όχι μόνο από άποψη εγκαταστάσεων, χώρων προπονήσεων αλλά και κάποια στήριξη σε αγώνες που θέλεις, να βοηθήσουν στην προετοιμασία σου, γιατί είναι πολυέξοδη η προετοιμασία μας (από προπονήσεις στο εξωτερικό, από αγώνες που πρέπει να πάμε, από ενδυμασία κ.α), τα οποία δυστυχώς προσπαθούμε να τα καταφέρουμε όλα μόνοι μας».

 

Σε ερώτηση για το πόσο ακόμη θα «κάνει την Ελλάδα και τους Ημαθιώτες περήφανους με τις επιδόσεις της, τόνισε: «Είναι μία μεγάλη κουβέντα. Μετά από μία Ολυμπιακή χρονιά, λέγαμε ότι θα είναι η τελευταία. Πιστεύω ότι δεν έχω δώσει ακόμη αυτό που μπορώ να δώσω και περιμένω απλά τις ιδανικές συνθήκες. Πάντα υπάρχουν προβλήματα. Και δυστυχώς πάλι στον αγώνα που συμμετείχα, δεν βγήκε μία καλή επίδοση, γιατί είχα τραυματισμό. Και δυστυχώς πρέπει να καταλάβουμε ότι τα προβλήματα αυτά τραυματισμού προέρχονται από την κακή κατασκευή του γηπέδου μας. Όλοι οι αθλητές που είμαστε σε αγωνιστικό επίπεδο στις μεγάλες κατηγορίες, είμαστε όλοι τραυματισμένοι και δυστυχώς είναι αυτό που μας στερεί πολύ καλές επιδόσεις. Πρέπει κάτι να γίνει. Αν πραγματικά είχα ένα γήπεδο που θα μπορούσα να έκανα προπόνηση χωρίς προβλήματα, πιστεύω ότι θα κυνηγούσα και την επόμενη Ολυμπιάδα και ας είχα μεγαλώσει σε ηλικία. Η ψυχή μου το λέει ακόμη ότι αντέχει, δεν αντέχει όμως το σώμα και λόγω των κακών εγκαταστάσεων και των προβλημάτων, καθώς και της μηδαμινής στήριξης. Δεν ζητάμε κάτι τρελό. Ζητάμε να έχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες να προπονούμαστε και κάποια υποτυπώδη στήριξη, για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχει απήχηση αυτό που κάνουμε και αξίζει να συνεχίσω να προσπαθώ».

 

Σε σχέση με την Ολυμπιάδα του Τόκιο υπογράμμισε : «Η Ολυμπιάδα θα γίνει κανονικά. Το πώς θα γίνει, θα το μάθουμε σύντομα. Δεν γίνεται ν’ ακυρωθεί, να πάει ξανά πίσω. Αν δεν γίνει και αυτή τη φορά, δεν θα γίνει ποτέ, θα πάμε κατευθείαν στην επόμενη. Εγώ δεν θα τα παρατήσω εύκολα. Μέχρι τελευταία στιγμή θα κάνω την προσπάθειά μου. Είναι πλέον πολύ δύσκολα στο να προκριθείς. Όταν το 2008 πήγαινες με 5.800 βαθμούς και τώρα σου ζητούν 6.400, φανταστείτε είναι ένα αγώνισμα επιπλέον. Θα προσπαθήσω πάντως και ό,τι γίνει, όλα για όλα».

 

Όσον αφορά τα όσα είχε πει σε ανάλογη συνέντευξη- πριν 4χρόνια- για τα προβλήματα που υπήρχαν, τόνισε : «Δεν άλλαξε τίποτε. Νομίζω ότι τα πράγματα χειρότερα πάνε. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουμε κάποιες ώρες δικές μας, με πολύ πίεση κι αυτές, για να μπορούμε να αθλούμαστε χωρίς κόσμο και έχει γίνει ολόκληρο θέμα για τις 3  αυτές ώρες, που δίνονται στο σύλλογό μας. Από εκεί και πέρα, το γήπεδο είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Κόβουμε κομμάτια ταρτάν, για να μπορούμε να τρέχουμε. Πήγα στη Νάξο (σ.σ εκεί έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) για μία βδομάδα νωρίτερα, για να κάνω έστω και μία  προπόνηση, χωρίς να σκέφτομαι αν θα σκοντάψω σε μία λακκούβα ή σε ένα φούσκωμα.

 

Για να ρίξω ακόντιο μέσα στο χώρο, γιατί στον δικό μας, το χόρτο ήταν απότιστο από το Νοέμβριο. Δεν μπορούσα να ρίξω τα ακόντια μου, που κοστίζουν 1.200 ευρώ. Πρέπει λίγο να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες, γιατί δεν είμαι μόνο εγώ. Να το κάνουμε για τα νέα παιδιά, που έρχονται από πίσω και δεν θα έχουν γήπεδο να προπονηθούν σε λίγο καιρό».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής