breaking news Νέο

Παρών στη «μάχη» για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ δηλώνει ο Παύλος Γερουλάνος

Παρών στη «μάχη» για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ δηλώνει ο Παύλος Γερουλάνος

Η εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, που έχει ορισθεί να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, διατηρεί την εσωκομματική δραστηριότητα υψηλή και σε πρώτο πλάνο. Μέχρι στιγμής βέβαιες υποψηφιότητες θεωρούνται αυτές των Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ δείχνει να το σκέφτεται ο Χάρης Καστανίδης.

Όμως στον κύκλο των πιθανών υποψηφίων για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. έρχεται να προστεθεί και το όνομα του Παύλου Γερουλάνου, πρώην υπουργού Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία και είχε προκύψει - ως γνωστόν - από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Ο Παύλος Γερουλάνος, πρώην υπουργός και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», εξέφρασε τη Δευτέρα 17 Μαΐου την πρόθεσή του να είναι «παρών» στην εν λόγω αναμέτρηση. «Είμαι και προφανώς θα είμαι πάντα παρών στη μάχη, για να φέρουμε το όραμα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στο σήμερα, να το μεταφράσουμε σε θέσεις και προτάσεις που αφορούν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και έτσι να το κάνουμε και πάλι δύναμη θετικής αλλαγής για την ελληνική κοινωνία», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Παύλος Γερουλάνος σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε για το ζήτημα της ανάδειξης αρχηγού και συμπλήρωσε : «Έχουμε μία ιστορική ευκαιρία να βγούμε ξανά στο δρόμο, στους χώρους εργασίας και να μιλήσουμε με τους πολίτες, να δημιουργήσουμε κινηματικές συνθήκες, συνάπτοντας νέες σχέσεις εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο της προεκλογικής διαδικασίας».

 

«Άδειο πουκάμισο» η επιστροφή στην ονομασία ΠΑΣΟΚ, χωρίς...

Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος, «θέλουμε να επανασυνδεθούμε τόσο με όσους πολίτες απομακρύνθηκαν από εμάς όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και να γνωριστούμε με τους νέους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και με όσους δεν αντέχουν την τοξικότητα, με την οποία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτίσει την πολιτική ζωή».

Επιπλέον, ο κ. Γερουλάνος επισημαίνει ότι η συζήτηση για την επιστροφή στην ονομασία ΠΑΣΟΚ θα είναι «άδειο πουκάμισο» χωρίς το όραμα για μια πλειοψηφική παράταξη, ενώ επικρίνει το ΣΥΡΙΖΑ ότι «ταλανίζεται από παιδικές ασθένειες και αδυνατεί να αφουγκραστεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες της κοινωνίας».

 

Θ. Παπακωνσταντίνου : «Ο Παύλος Γερουλάνος είναι ένας ιδεολόγος με όραμα, κύρος και πρακτική αποτύπωση των πολιτικών του πιστεύω»

Το ενδιαφέρον που εξέφρασε ο Παύλος Γερουλάνος να τεθεί ο ίδιος υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ. στην κρίση του κεντροαριστερού ακροατηρίου, βρήκε στήριξη τοπικά στο πρόσωπο του Θοδωρή Παπακωνσταντίνου, γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή και υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που διενεργήθηκαν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.

«Ο Παύλος Γερουλάνος είναι μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα, η οποία στο εγγύς μέλλον θα διαδραματίσει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας», αναφέρει στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και συνεχίζει : «Ο Παύλος Γερουλάνος είναι κεφάλαιο για το χώρο της κεντροαριστεράς και το έχει δείξει σ' όλη αυτή τη δύσκολη πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως σήμερα, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένος στις αρχές και στις αξίες της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη. Ο Παύλος Γερουλάνος είναι ένας ιδεολόγος με όραμα, κύρος και με πρακτική αποτύπωση των πολιτικών του πιστεύω. Ένας άνθρωπος δημιουργικός, κάτι που φαίνεται και από την πορεία του στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με τις ουσιαστικές προτάσεις που καταθέτει, αλλά και το έργο του στο υπουργείο Πολιτισμού και την καθημερινή πρακτική του».

 

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Paulostoutou61@yahoo.com


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής