breaking news Νέο

Κεντρική Μακεδονία: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων εξήγγειλε ο Α.Τζιτζικώστας

  • Κεντρική Μακεδονία: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων εξήγγειλε ο Α.Τζιτζικώστας
  • Κεντρική Μακεδονία: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων εξήγγειλε ο Α.Τζιτζικώστας

Νέα προγράμματα, δράσεις και πρωτοβουλίες για την στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι από υφιστάμενα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων της ΠΚΜ, 8.000 επιχειρήσεις της Περιφέρειας έχουν εκταμιεύσει ή θα εκταμιεύσουν περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα προγράμματα της ΠΚΜ είναι το “Διέξοδος”, το οποίο υλοποίησε πρώτη η ΠΚΜ σε όλη την χώρα, δίνοντας την δυνατότητα σε πάνω από 7.000 επιχειρήσεις (επί συνόλου 21.000 που αιτήθηκαν την ένταξη τους) να λάβουν συνολικά 200 εκατ. ευρώ.

Ο μέσος όρος επιχορήγησης των επιχειρήσεων, μέσω του “Διέξοδος”, φτάνει τις 30.000 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα στηρίζει και διασφαλίζει την διατήρηση 25.000 θέσεων εργασίας στις εταιρείες, που επωφελήθηκαν από τους πόρους του.

Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ θα υλοποιηθεί και νέο πρόγραμμα ενίσχυσης με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Στο πεδίο του τουρισμού, ο Περιφερειάρχης εκτίμησε ότι θα καταγραφεί συγκρατημένη άνοδος, σε σχέση με πέρσι, αλλά σημείωσε ότι παρόλο που τα έσοδα του Κράτους θα είναι περισσότερα, εντούτοις το ίδιο δεν αναμένεται ότι θα συμβεί και με τις τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτό το απέδωσε στο ότι φέτος θα λειτουργήσουν πολύ περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις, σε σχέση με πέρσι και επομένως τα έσοδα αναγκαστικά θα επιμεριστούν αναλόγως.

Ο κ. Τζιτζικώστας στάθηκε και στην εικόνα, καθώς και στη λειτουργία των συνοριακών σταθμών στα βόρεια σύνορα της χώρας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση τους ως κακή. Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε να μην υπάρξει πρόβλημα με την λειτουργία των συνοριακών σταθμών εν μέσω της θερινής περιόδου, καθώς όπως σημείωσε η ΠΚΜ δέχεται πάνω από 5 εκατ. οδικές αφίξεις τουριστών.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη εξαιρετική συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Κ. Μακεδονίας, τονίζοντας πως αποτελούν φορείς της πραγματικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Ιωάννης Μασούτης, εξήρε επίσης το επίπεδο συνεργασίας της ΠΚΜ με τα Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μελών του ΔΣ του ΕΒΕΘ και τοποθετήθηκε στο σύνολο των ζητημάτων που τέθηκαν.


διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΘ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής