breaking news Νέο

Θετική γνωμοδότηση της Κοινότητας Βέροιας στα δύο θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης

Θετική γνωμοδότηση της Κοινότητας Βέροιας στα δύο θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης

Τακτικό χαρακτήρα είχε η συνεδρίαση της Κοινότητας Βέροιας, η οποία και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα (στις 5.30) με τηλεδιάσκεψη (η 4η μέσα στο τρέχον έτος), για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού covid-19, στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπήρχαν δυο τακτικά θέματα.

• Το πρώτο θέμα αφορούσε στους τρόπους προώθησης του εθελοντισμού στη Δημοτική Κοινότητα Βέροιας. Ένα θέμα, το οποίο έφερε προς συζήτηση στο όργανο ο πρόεδρός του Γιώργος Τσιλογιάννης, με την κατάθεση δύο προτάσεων: Η πρώτη είχε να κάνει με τη δημιουργία Μητρώου εθελοντών, «ώστε να γίνει μεγάλη προσέλευση εθελοντών με τη δημοσίευσή του και στον τοπικό τύπο», ενώ «η δεύτερη πρόταση στο να διασφαλισθεί η συντήρηση των πάρκων και των δημοτικών χαρών της Βέροιας με την υιοθεσία αυτών από άτυπες επιτροπές κατοίκων». Τα μέλη της Κοινότητας Βέροιας ομόφωνα ενέκριναν τις παραπάνω 2 προτάσεις. Ενώ, μάλιστα, στη συζήτηση του θέματος που έγινε, μίλησε και μία συντονίστρια ομάδας καθαριότητας από την Αθήνα - παράρτημα της οποίας υπάρχει και στη Βέροια. Η οποία και αναφέρθηκε στις δράσεις της ομάδας αυτής, αλλά και το πως θα μπορούσε να συμβάλλει η Κοινότητα Βέροιας στο να βοηθήσει την ομάδα εθελοντισμού του παραρτήματός της εδώ.

• Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με τη γνωμάτευση για τη χορήγηση έγκρισης εισόδου - εξόδου σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο του αγροκτήματος Βέροιας, στην περιοχή Κρεββατάς, στο οποίο υφίσταται δραστηριότητα ψυγείων συντήρησης οπωροκηπευτικών, για την οποία τα μέλη της Κοινότητας Βέροιας υπήρξαν θετικά.

 

Από τον Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη

Paulostoutou61@yahoo.com


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής