breaking news Νέο

«Το καροτσάκι στον Αλιάκμονα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Το καροτσάκι στον Αλιάκμονα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Η Μαθηματικός Λένα Χ. Δημητριάδου, στο αυτοβιογραφικό βιβλίο αναμνήσεων της «Το καροτσάκι στον Αλιάκμονα» (Εκ. Μαλλιάρης-Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2020), επιχειρεί μία νοσταλγική επιστροφή στα παιδικά της χρόνια, στην Βέροια της δεκαετίας του 1960.

Γεννημένη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, η Λένα Χ. Δημητριάδου, βρέθηκε στην Βέροια εξαιτίας της μετάθεσης του πατέρα της υπαλλήλου της Διεύθυνσης Γεωργίας, όπου και πέρασε την παιδική ηλικία της και την πρώτη εφηβεία. Αργότερα σπούδασε Μαθηματικά στο ΑΠΘ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΠΑ.ΜΑΚ. Μετά από μία ευδόκιμη καριέρα, συνταξιοδοτήθηκε το 2013.

Στην Βέροια βρέθηκε, μετά από 35 χρόνια, το 2003, με αφορμή την συμμετοχή της σε Συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας. Αυτό ήταν και το έναυσμα για την καταγραφή των παιδικών αναμνήσεών της. Η ώριμη γυναίκα ανέστησε το κορίτσι που ήταν. Η μνήμη ζωντάνεψε και έγινε μία χειμαρρώδης αφήγηση. Έτσι μέσα από τις αναμνήσεις της Λένας Χ. Δημητριάδου παρακολουθούμε στιγμιότυπα από τις παιδικές και εφηβικές παρέες της, όμορφες και κωμικές καταστάσεις, ανησυχίες και όνειρα, αλλά και τα αναπάντεχα της ζωής. Παράλληλα, ξεδιπλώνονται μπροστά μας εικόνες της Βέροιας της περιόδου εκείνης που προκαλούν νοσταλγία αλλά και συγκίνηση. Με οδηγό την έξοχη αφήγηση της Λένας Χ. Δημητριάδου, ο αναγνώστης θα δοκιμάσει τις δικές του αντοχές σ΄αυτό το νοσταλγικό ταξίδι της επιστροφής στα ανέμελα παιδικά χρόνια, όπου δίπλα στα γέλια και τα κλάματα ενός κοριτσιού, ζωντανεύει και η παλιά Βέροια!...

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής