breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Τι σου είναι αυτή η «προηγμένη τεχνολογία» της χώρας μας, αδέρφια.

 

Τι drones και stealth. Εμείς ακόμη ρίχνουμε βλήματα πυροβολικού σε πεδία βολής. Τι κι αν ξεφύγει από κανένα, αφού δεν έβαλε τη σωστή κλίση και παρεκτροπή ο σκοπευτής και χτυπήσει κανά κοπάδι πρόβατα, όπως έγινε στο Βόλο.

Αποδεκατίστηκε το κοπάδι. Και ο γνωστός ποιμήν σε δηλώσεις του στη Ζήνα και την Τατιάνα, είπε : «Εγώ εβόσκαγα τα πρόβατα εδώθε παρακάτω και ξαφνικά είδα το...βλήμα».

 

Και από το μην πυροβολείτε τον πιανίστα, των γουέστερνς της Άγριας Δύσης, πήγαμε στο μην πυροβολείτε το βοσκό με το κοπάδι του.

 

Πάντως, η αστοχία του βλήματος δεν είναι τίποτε μπροστά στην αστοχία των βλημάτων, που εισέρχονται καθημερινά στη Βουλή.

 

Μιλάμε για μπαράζ πυροβολικού. Τζάκρη, Πολάκης, Μπογδάνος, Άδωνις.

 

Τι μπαϊρακτάρ και πύραυλοι κρουζ. Παράδοση εμείς. Με το γκρα και εφ΄ όπλου λόγχη.

 

Πάντως δεν μπορώ να πω. Στη διαχείριση των στρατιωτικών μας ασκήσεων έχουμε μείνει πιστοί στην παράδοση.

 

Ποιος δεν θυμάται από όλους εμάς που υπηρετήσαμε στο πυροβολικό, ως «τσάτσοι» στην Αγία Βαρβάρα. Στην 130 ΜΜΒΠ, που έριχνε και πυρηνικά βλήματα σε συνεργασία με τους Αμερικανούς, στην 101 ΜΠΠ και την 172 ΜΕΑΠ, που προστάτευε με τα μπόφορς και τα ραϊμένταλ, το φράγμα του Αλιάκμονα.

 

Τέλος ο ψυχρός πόλεμος, οι τέως «κόκκινοι» Βούλγαροι έγιναν πιο Αμερικανοί και από το Ρόναλντ Ρήγκαν. εμείς όμως παραμένουμε εκεί που ήμασταν το 1985, ας είναι καλά ο Ανδρέας.

 

Με προκεχωρημένους παρατηρητές, τα ακόντια και τα πινάκια, για να καλιμπράρουμε το πυροβόλο και να πάνε στο στόχο τα βλήματα.

 

Θυμάμαι μια μέρα, που κάναμε βολή με τα οκτάνιτσα στο Πάικο και ήμουν με διπλό κράνος, τίγκα στο κλαρί για παραλλαγή, μπροστά στους επισήμους. Έλαμπε ο τόπος από κλάρες, αστέρια και πολιτικούς κομισάριους. Διότι τότε ήταν στα ντουζένια της η αλλαγή.

 

Και ο δόκιμος, στο προκεχωρημένο παρατήριο μαζί μου, αντί να δώσει 0 στο τέλος στις συντεταγμένες βολής, έδωσε 9. Και το βλήμα έπεσε μέσα στο δάσος. Άντε μετά να τρέχουμε να σβήσουμε τις φωτιές, που άναψε το βλήμα.

 

Και να δείχνουμε την ταυτότητα μέλους του ΠΑΣΟΚ στον κομισάριο, για να μην πάμε στα Ρύζια του Έβρου.

 

Με αυτά που έγιναν στο πεδίο βολής του Βόλου, δεν μπορώ να πω. Συγκινήθηκα. Δεν πειράζει ρε. Αφού την πήδηξε ο ποιμήν και τα 16 από τα 23 πρόβατα, όλα καλά. Τα άλλα, θα είναι έτοιμα για οφτό, που τρώνε και στην Κρήτη.

 

Με αυτά και με τα άλλα, σας καλώ όλοι μαζί να αναφωνήσουμε. Ζήτω το έθνος, ζήτω ο στρατός, ζήτω και ο βοσκός!


stealth
πρόβατα
Βουλή
ψυχρός πόλεμος
πεδίο βολής

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής